“Doğayla Savaşmayan, Onunla Uyumlu Tasarımlar”

Tuna ile Ofis Sohbetleri'nin yeni konuğu İglo Mimarlık'ın kurucu ortakları Esen Akyar Karoğlu ve Zafer Karoğlu.

15 günde bir Arkitera’nın YouTube kanalında yayınlanan “Tuna ile Ofis Sohbetleri” söyleşi serisinin dördüncüsüne Esen Akyar Karoğlu ve Zafer Karoğlu konuk oluyor. Cemal Çobanoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin diğer konuğu Tuna Ofis Satış & Pazarlama Bölüm Başkanı ve Tuna Girsberger Genel Müdürü Mehmet Arda.

“Sorunu Çözen, Yine Sorunun Kendisi”


Ömerli Park Evleri

Cemal Çobanoğlu’nun söyleşinin başında İglo Mimarlık’ın nasıl kurulduğunu sorması üzerine, Esen Akyar Karoğlu, Zafer Karoğlu ile çalıştıkları firmanın kapanması üzerine, bir süre freelance çalıştıklarını, daha sonra 2001 yılında İglo Mimarlık’ı kurduklarını söyledi.


P Blok

Mimarlıkta Uzmanlaşma

Çobanoğlu’nun endüstriyel yapılar konusunda nasıl uzmanlaştıklarını sorması üzerine Zafer Karoğlu, İglo Mimarlık’ın kurulduğu yıllarda Fransız bir firmanın kendilerine iş fırsatı yarattığını, 4,5 ay gibi kısa bir sürede projeye hayata geçirdiklerini söyledi.


Mecaplast Fabrika ve Yönetim Ofisleri

Sonraki dönemde uzunca bir süre benzer bir yapı deneyimi olmadığını, daha sonraki yıllarda Türkiye’nin yabancı yatırımcının ilgisini çekmeye başladıkça firmaların onlara başvurduğunu dile getirdi.


Anatolia Tiles

Geçmiş dönemde Türkiye’deki sanayicilerin fabrikaya “makinasını koruyan kabuk” olarak baktıklarını, Türk sanayicisindeki vizyon değişiminin karşılarına yeni fırsatlar çıkarmaya başladığını, kampüs boyutunda sanayi yapılarını yapmaya başladıklarını söyledi.


ICI Fabrika ve Yönetim Binası

Tuna, Ofis Konusunda Nasıl Uzmanlaştı?

Mehmet Arda’ya Tuna’nın ofis mobilyası konusunda nasıl uzmanlaştığını kısaca şu şekilde özetledi:

70’li yıllarda bankalar için kiralık kasalar ürettiklerini, şirketin bankalar ile olan ilişkisinin üretimi etkilediğini, 80’li yıllara gelindiği zaman ofislerde ahşap kullanımın ön plana çıktığını bu değişime paralel olarak bünyelerinde ahşap atölyesi kurduklarını dile getirdi.

Bankalara ağırlıklı olarak müdür odalarında, çalışma odalarında kullanılan ürünler üretilmeye başladıklarını, bu üretim gamının gelişmesiyle beraber aynı zamanda özel sektöre de bu ürünlerden verdiklerini söyledi. 

Origa (Tasarımcı: Ozan Sinan Tığlıoğlu)

DAMA (Tasarımcı: Ozan Sinan Tığlıoğlu)

Metis (Tasarımcı: Sezgin Aksu)

Söyleşinin tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

Tuna Ofis: http://www.tunaofis.com/

İglo Mimarlık: http://www.iglo.com.tr/

Etiketler

Bir yanıt yazın