“Geberit Olarak Mimarların Hayatlarını Kolaylaştıracak Sistem Çözümleri Sunuyoruz”

Geberit Türkiye Ürün Müdürü Fikret Gençgel ile yaptığımız söyleşide Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü'ne layık görülen Preda pisuvar ürününü konuştuk.

Ezgi Can Cengiz: “Preda Pisuvar” ürünü Kullanıcı Konforunu Sağlamaya ve Gereksinimlerini Karşılamaya Yönelik Sistemler kategorisinden Arkitera Yapı Malzemesi Ödülü’nü aldı. Ürününüzden bahsedebilir misiniz?

Fikret Gençgel: Pisuvarlar temel olarak erkeklerin ayakta tuvalet ihtiyaçlarını giderebilmesi için tasarlanmış ürünlerdir. Bireysel ve genel yaşam alanlarında tuvaletlerde; hızlı, konforlu ve hijyenik çözümler olarak karşımıza çıkıyor. Daha az alan kullandığı için de kullanım alanı avantajı sağlıyor. Geberit Preda pisuvar; pilli, elektrikli ve kendi enerjisini üretebilen jeneratörlü seçenekler ile sunuluyor. Ürünün alt kısmında bulunan sensörler ile kullanıcıyı algılıyor, kullanıcı pisuvarın önünden ayrıldıktan sonra da su ile deşarj yapıyor. Bu püskürtmeli deşarj, bir solenoid valfin açılıp kapanması ile yapılıyor. Pisuvarın üst tarafında yer alan akıllı püskürtme başlığı ile 0,5 litre optimum deşarj imkanı ile ekonomik yıkama sağlıyor. Yıkama yapılacak su miktarı, süre kontrol edilerek ayarlanabiliyor. Ayrıca kanalsız (rimless) tasarımı ile de şık bir görüntü ve hijyen sağlanıyor.

Ürün 1-8 bar arası basınçla çalışmaya uygun. Elektrikli olan versiyonunun çalışma voltajı 4,5 V, pilli versiyonun ise 3 V olarak tasarlandı. Pilli ürün 2 adet 1,5 V AA alkali pil ile çalışıyor. Jeneratörlü ürün ise 6,6 V ile çalışıyor. Ürün çalışırken 0,5 W, bekleme durumunda ise 0,1 W güç harcıyor.

Standart sensörlü pisuvarlarda sensörler, solenoid vana ve diğer kontrol komponentleri duvarın içerisine gömülür. Ekstra bir kapak ile kapatılır. Bu durum montaj süresini uzattığı gibi olası hataların da önünü açar, ekstra zahmetli bir işçilik gerektirir. Preda komple pisuvar ürünümüzde, sensör ve diğer elektronik aksamlar pisuvarın alt bölgesine entegre olarak bulunduğu için ürünün su bağlantısı yapılıyor ve direkt olarak duvara kolayca monte ediliyor. Bu da zamandan tasarrufla birlikte maliyet iyileştirme de sağlıyor.

Ürün zarif tasarımıyla dikkat çekiyor. Markanızın mimarlarla ilişkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mimarlar bizim en önemli iş ortaklarımızdan. Geberit olarak mimarların hayatlarını kolaylaştıracak sistem çözümleri sunuyoruz ve ürün ve hizmet kalitemiz ile her projede onların arkasında duruyoruz. Fonksiyonel ve sorunsuz bir banyo tasarlamalarına yardımcı olmak için en son teknoloji ile ürettiğimiz, 144 yıllık sıhhi tesisat uzmanlığımıza dayanan kalitedeki ürünlerimizle hizmet veriyoruz. Pisuvar sistemleri gibi duvarın önündeki ürünlerin tasarımında da mimarları memnun edebilecek zarif çizgiler tercih ediyoruz, ünlü tasarımcılarla iş birlikleri yapıyoruz. Mimarların her zaman güvenip sırtlarını yaslayabilecekleri çözüm ortakları olmayı hedefliyoruz.

Ürünün son kullanıcı açısından avantajları nelerdir?
Pisuvar sistemlerinde deşarjın el değmeden yapılması hem işletmeciler hem de son kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Bu yüzden fotoselli ürünlere olan talep günden güne artıyor. Preda komple pisuvar ürününde sensör pisuvarın alt kısmında bulunuyor ve “paçadan okuma” ile kullanıcıyı algılıyor. Kullanıcı ürünün karşısından ayrıldığında ise ayarlanan miktarda su ile pisuvar temizliği yapılıyor. Böylece sorunsuz çalışan sensör ve deşarj sistemi ile bir sonraki kullanıcı için temiz bir pisuvar bırakılmış oluyor.

Piyasada bulunan benzer ürünlerden farkı nedir?
Standart sensörlü pisuvarlarda sensörler duvarın içerisine gömülür. Bu da montaj esnasında zor ve ekstra bir işçilik getirir. Preda komple pisuvar ürünümüzde sensör pisuvarın alt bölgesine entegre olarak bulunduğu için ürünün su bağlantısı yapılır ve direkt olarak duvara kolayca monte edilir. Bu da zamandan tasarrufla birlikte maliyet iyileştirme de sağlar.

Ürünün alt kısmında bulunan pratik yerleştirme istasyonu, kontrol ünitesine istediğiniz zaman kolayca ulaşmanıza yardımcı olur. Böylece kontrol ünitesi tek el kullanılarak çıkarılabilir. Otomatik su kesme fonksiyonu sayesinde, bir parça değiştirileceği veya bakım yapılacağı zaman, bütün tuvaletin suyunu kapatmaya ihtiyaç kalmaz. Kontrol ünitesi tekrar yerine takıldığında ürüne su gelmeye başlayacaktır.

Drenaj sistemine direkt ulaşım, pisuvar sifonu çıkarılarak üstten kolay ulaşım sağlar. Bu da hızlı, kolay bakım ve temizlik imkanı sunar.

Püskürtme başlığına önden ulaşım temizlik ve değişim sürecini kolaylaştırır. Zamandan ve maliyetten tasarruf etmenizi sağlar.

AR-GE çalışmalarına ne kadar yatırım yapıyorsunuz?
Geberit firması her yıl cirosunun yüzde 2’sinden fazla bir oranda AR-GE çalışmalarına yatırım yapmaktadır. Bu sayı 2016 yılı için 72,3 milyon İsviçre Frankı’dır.

Söyleşi için teşekkür ederiz.

Etiketler

1 Yorum

  • ahmet-turan-koksal says:

    Kralı ancak eli kuvvetli (kalemi ve söz söyleme yazması kuvvetli) biri bu şekilde masalsı anlatırdı ki, anlatmış.

    Hüseyin Abi, bize böyle dingin ama bilgi dolu bir yazı tattırdı.
    Oh be!

Bir yanıt yazın