Rıhtım G6

Bordeaux'nun liman bölgesi için hazırlanan yeni plan kapsamında geliştirilen otel projesi atelier d'architecture King Kong tarafından tasarlandı.

Rıhtım G6, liman bölgesinde yer alıyor. 2010’da bölge için yeni bir plan yapılmadan önce beton zemin, antrepolar, silolar, ıslak ve kuru rıhtım olarak kullanılıyordu. Bütün bu durum alanı, endüstriyel alanlarda olduğu üzere, yapı malzemelerin çıplak kullanıldığı bir evrene dönüştürdü. Bu nedenler, tasarlanan otel kompleksinin mimari kimliği, yerin ruhuyla anlamlı bir diyaloğa girerek, yerleşik bir dış iskelet üzerinden tasarlandı.

Alanın gelişim planı suya önem verdi ve amaçlarını şu şekilde sıraladı:
-Bölgenin ortasında önemli bir boş alan olarak yer alan iki rıhtımı desteklemek.
-Bordeaux’un endüstriyel dok alanı ile anlamlı bir ilişki kurmak ve endüstriyel mirasını desteklemek.
-Farklı insan habitatlarının ve yaşam şekillerinin olduğu yoğun, aktif, çeşitliliğin olduğu, karma bir mahalle oluşturmak.
-Mahalleye yayılan ve rıhtımlara gelindiğinde birleşen bir yeşillendirilmiş yürüyüş yolu ağı sağlamak.
-Liman tipi yapılardan, yerleşik depolardan ve bol miktarda doğal ışığa izin veren çatılardan ilhamla yeni bir ufuk çizgisi oluşturmak.
-Park yerlerini kamusal alanlardan saklanacak şekilde tasarlamak.

Binanın karkası cephesinden okunuyor ve Rıhtım G6’ya endüstriyel bir bina atmosferi veriyor. Kullanılan örgü veya ızgara fikri, tasarımın anahtarı niteliğinde. Binayı sarmak için metal bir ağ kullanılıyor; böylece, kullanılan cam yüzeylerin çokluğuna rağmen, iç mekanların mahremiyeti sağlanıyor.

Batı yönündeki cephede eğimli uzanan yırtık, araçların zemin üstündeki araba park yerine çıkmasını sağlayan rampayı içeriyor.

5. katta geri çekilen cephe katlı teras için alan sağlıyor ve tüm bölgenin panoramik manzarasını sunuyor.

5. kattaki geri çekilmenin üstündeki zemin, spor tesislerini barındırıyor. Onun üstüne kurulan, daha da geri çekilmiş üç kat ise süitleri barındırıyor.

Rıhtım G6 otel, sağlık merkezi, konferans alanları, araba park yeri, spor alanları, ofisler gibi genelde birbirinden ayrı duran birçok mimari programı bir araya getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın