Hangzhou Ya Gu Quan Shan Oteli Yenilenme Projesi

Çin’in Hangzhou bölgesindeki otelin yenileme projesi Zhejiang Üniversitesi Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlandı.

Arazi, Hangzhou bölgesindeki Batı Gölü’nde, San Tai Shan Yolu ve Hu Pao Yolu kesişiminin güneybatı köşesinde yer alıyor. Arazide, geniş bir manzarayla çevrelenmiş tepeler bulunuyor; içeride güzel bir peyzaj var ve doğal bitki örtüsü iyi korunmuş durumda. Otelin inşaat alanı toplamda 31.363 m2, odaların sayısı ise 182. Odalar dışında restoran, konferans odası, gym, kapalı yüzme havuzu ve diğer servis alanları bulunuyor.

Tasarımda, “doğal çevreye saygı duyulması ve tarihi mirasın benimsenmesi” amacına bağlı kalınıyor. Zemine yayılan mimarinin inşası ile doğa ile insanlık arasındaki bağlantı ve ortak yaşam kuruluyor.

Giriş avlusunda minimal bir tasarım anlayışı benimsenmiş. Avluya girildiğinde görülen; kuzey yönündeki beyaz duvar, duvarın arkasından gözüken selvi ağaçlarının ve avlu içinde kullanılan kayaların havuzdaki yansıması oluyor.

Otelin temel fonksiyonları, ana girişin merkezi aksının iki tarafındaki avlularla kurgulanıyor. Beyaz duvarlar, siyah fayanslar, derin saçaklar… Çatılar koyu gri çatı kremitiyle kaplı iken ananas ağacından elde edilen ahşaptan duvar panelleri, oldukça sıcak bir tonun elde edilmesini sağlıyor. Bu haliyle otel, şiirsel bir şekilde Hangzhou stilinin karakteristik özelliklerini taşıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir