Comme Moi Satış Mağazası

Şanghay’da, 1925’te inşa edilen Art Deco Donghu Hotel’in içine yerleşen Comme Moi’nin iç mekan tasarımı Neri&Hu tarafından yapıldı.

Tasarıma başlandığında, pek çok defa renovasyon yapılan ve işlev değiştiren binadaki müdahalelerin izleri takip edilebilir durumdaydı. Neri&Hu, geçmişin izlerini tutmayı, bir yandan da Comme Moi markasını somutlaştıracak yeni elemanları tasarıma dahil etmeyi seçti. 

Mağazanın birbirini takip eden 4 odası, mekanı baştan sona dolaşan ve teşhir üniteleri için tasarlanmış özel üretim armatürleri şekillendiren bir ray sistemi ile entegre edildi. Metalden örülmüş yüzeylerle kaplanan teşhir üniteleri, tarihi bir mimari çevrenin içine, ürünleri farklı ve dikkat çekici bir şekilde sunmak için yerleşti. Mekanı bir bütün halinde okutan yeni terazzo zemin, zaman zaman yükselerek, resepsiyon ve oturma alanı gibi heykelsi ve işlevsel alanlar oluşturdu. Bu zemine, aksan olarak, yer yer ahşap dahil oldu. 

Metal rayların ve devam eden zeminin yönlendirdiği ziyaretçilerin, mekanın içinde serbestçe dolanarak yolculuklarını kabinlerinde olduğu dinlenme alanında tamamlamaları planlandı. Comme Moi giysilerinin içindeki ziyaretçilerin beyaz kumaşlarla sarılmış kabinlerin kozasından çıkıp, spotların altındaki podyum benzeri yoldan ilerleyerek, yeni görünüşleriyle mağazanın girişini fon olarak kullanarak kendileri göstermeleri planlandı.

Bir cevap yazın