WeGrow

Ortak çalışma alanları konseptinde, global ölçekte bir oyuncu olan WeWork ile BIG'in iş birliği sonucu ortaya çıkan anaokulu Wegrow, New York'ta bulunuyor.

BIG ekibi projeyi şöyle anlatıyor:

BIG ve Wework’ün iş birliği ve yaratıcılığa olan inançları, New York’taki ilk WeGrow okuluna dönüştü. Etkileşimli öğrenme peyzajları, eğitime farkındalıklı bir yaklaşımı teşvik ediyor ve 21. Yüzyıl çocuğunun ruhsal ve zihinsel gelişimini besliyor. Üç ile dokuz yaşları arasında çocuklar için kurulmuş 920 m2‘lik öğrenme evreni, WeWork’ün Manhattan Chelsea’deki ana merkezinde yer alıyor.

Çeşitli fonksiyonlarda mekanlara sahip alan çocukların gün boyunca serbestçe hareket edebilmelerine, mekandan ve birbirlerinden öğrenebilmelerine izin veriyor. Öğrenme alanı, geçirgen ve topluluk olarak kullanılan mekanlara önem vererek iş birliğini destekliyor. Topluluk mekanları okulun yarısından fazlasını kaplıyor; dört adet sınıf, esnek atölyeler, topluluk alanları, çok amaçlı stüdyolar, sanat stüdyosu, müzik odası ve diğer oyun alanları beraberlik ve yaratıcılık enerjisini besliyorlar.

Mekanı ayıran bölücülerin, çocukların seviyesine yükseltilmiş raflardan ibaret olması doğal ışığın binanın içine kadar alınmasını sağlıyor. Farklı yaş grupları için üç farklı yükseklikte tasarlanan raf gruplarına kavis verilerek aktivite cepleri yaratılabiliyor. Konfor, mahremiyet ve topluluk hissi veren cepler, öğretmenlerin her an mekanın tümüne hakim olabilmesine izin veriyor. Tavanda, keçeden yapılmış akustik bulutlar doğadaki farklı desenleri yansıtıyor: parmak izi, mercan, peyzaj, ay. Mekan günün saatine göre renk ve parlaklığı değişen Ketra ampulleriyle aydınlatılıyor.

WeGrow’daki her bir öğrenme istasyonu BIG’in eğitim ortamını optimize etmek için özenle tasarladığı detay ve malzemeleri içeriyor. Modüler sınıflar hareketi ve iş birliğini teşvik ediyor, Bendark Studios tasarımı puzzle masaları ile çocuk ve yetişkin ölçülerinde sandalyeler kullanıcılara eşit bir perspektif sağlıyor, Laufen tarafından İşviçre’de üretilmiş çinilerle döşeli dikey bahçede farklı gölge koşullarında farklı bitkiler yetişiyor. Mantar raflar ve büyülü çayır daha odaklı bir çalışma için sakin bir atmosfer sağlarken okuma kovanları organik bir öğrenme ortamı için kapsayıcı bir kütüphane oluşturuyor.

Öğretmenler ve ebeveynler, esnek bir çalışma ve bekleme alanı olarak kullanılabilen, duvarlarından parçalar kesilip çıkarılarak oyuklar oluşturulmuş lobiyi çocuklarla paylaşıyorlar. Mekan, BIG’in gün boyunca konforlu ve doğal ışıklı ortam etkisi üretmek için geliştirdiği aydınlatma üniteleri Gople Lamp ve Alphabet of Light ile aydınlatılıyor. Oyuncul ve geçirgen, yine de ev hissi veren ve yapılandırılmış Wegrow, çocuk eğitimini içe bakış, araştırma ve keşif ile besliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın