Carrascal Etap 1

Arjantin'de inşa edilen proje, okul öğretmenleri için, her biri üçer daire içeren bloklar öneriyor.

Proje, bağlama entegre olma ve aynı zamanda mahalle konseptini sürdürmeyi öneriyor.

Önerinin başlangış konsepti, iç sokaklar aracılığıyla oluşturulan ve avlu fikrini yeniden üreten ortak alanlar. Herbiri 3 konut birimden oluşan blokların organizasyonu, ileride projeyi farklı arazilere adapte etme fikrine cevap veriyor.

Her konut biriminin tipolojik yorumu “ev” konseptini deneysel bir perspektiften yeniden üretmek gayesi ile başlıyor: çapraz havalandırma, iki cepheden görüş, sokaktan direk ulaşım ve dışarıdan ürettiği kimlik.

Mahalledeki hayatı geliştirme fikri sosyal ve rekreasyonel işlevli iç avlularda arandı. Öneri, mahalleli arasındaki iletişimi gelişmesine ve ortak alanların daha çok benimsenmesine izin verecek 9, 12 ve 15’li konut grupları olarak organize edildi.

İnşaatın ilk aşamasında 3 departmanın 5 bloğu inşa edildi. Bir blok, zemin katta bir ve üstte iki apartmandan oluşuyor.

Proje de hem geleneksel hem daha üst segme malzemeler kullanıldı. Projenin amacı, yerel iş gücünü ve tuğlayı pek çok durumda baş rolde kullanarak, yerel kültür ve geleneklerle diyaloğa girebilen bir çağdaş bir estetik yaratmaktı. Işığın geçmesine izin verirken koruma sağlayan ve mahemiyeti sağlayabilen kapalı ve geçirimli mekanlar oluşturuldu. Cordoba’da tuğla, kültürel ve yapısal bir geleneğe sahip; hem kişisel hem toplu konutlarda kullanılıyor.

Öneri, her bir konut ünitesinin bir çeşit bireyselliğe sahip olduğu, “birinin kendi evi” deneyimini yeniden üretmenin yolunu arıyor. Bu, her bir birimi ortak alanlar ile idrek iletişime sokarak oluyor. Her giriş kapısı araba park alanlarına ve avlulara yakın konumlanıyor.

Projeyi çevreleyen mahalle müstakil evlerden oluşuyor; yeni proje ise ortak alanların ve servislerin ortaklaşa kullanıldığı kolektif konutlardan oluşuyor.

İşveren başlangıçta, her birinde 40’dan fazla dairenin olduğu 3 büyük blok istiyordu. Bizim karşı önerimiz ise her blokta 3 dairenin olduğu ve çevre ile daha iyi ilişki kurabilecek bir yapı inşa etmek ve ev konseptine daha çok uyan bir hayat stili önermekti. Toplamda 3’lü konutların olduğu 42 bloğa bölünmüş 126 ev önerildi.

Tüm etapların 2024 Aralık’ta tamamlanması planlandı.

Proje eşzamanlı olarak bireysel ve kolektif hayatın olanaklarını önermeyi denerken, kullanıcıların yaşam kalitesine tercüme edilen bir denge arıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın