+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Charlebois Göl Evi

Charlebois Göl Evi

10 Eylül 2018, 17:09
  defa okundu.

Charlebois Gölü'nün kıyısındaki ormanlık bir arazide, Paul Bernier Architect Firması doğal ışığa ve mekânın iyileştirilmesine yönelik yaratıcı ve çağdaş bir yaklaşıma vurgu yaparak ‘Charlebois Göl Evi’ni tasarlıyor.

Gölün kıyısındaki bu ormanlık alanda, arazi sahipleri doğaya açık ve aydınlık çağdaş bir ev inşa etmek istediler. Evin mekanlarının çoğunun arazi ile aynı kotta olmasını istiyorlardı. Paul Bernier Architecte Firması projeyi üstlenip kısmen eğimli olan bu araziye ilk geziyi yaptığında, gerekli ölçümler ile ideal lokasyon belirlendi ve alan seçiminde göl manzarası önemli bir rol oynadı.

Ev için "L" şeklinde bir plan seçildi. Bu planın bir kanadı mutfak, yemek odası, oturma odası gibi daha genel alanları barındırıyorken diğer kanat ana yatak odası, banyo, çamaşır odası gibi daha özel alanları barındırdı.
Bu tip bir plan, tüm alanların güneye ve istenilen manzaraya doğru yönlendirilmesine imkan sağladı. L plan aynı zamanda, komşunun görüş alanına girmeyerek mahremiyeti sağladı ve göl manzarasına sahip açık, güneşli bir dış mekan oluşturdu. Ayrıca yaz akşamlarının tadını çıkarmak mekanda bir veranda da yer aldı.

L planın iki kanadının kesiştiği alanda iki katlı bir hacim oluşturuldu. Zemin kattaki hacimde bir garaj, üst katlarda misafir yatak odası ile hem göle bakan hem zemin kata bakan bir ofis bulunuyor.
Bu iki katlı hacimin önem derecesi dışarıdan bakıldığında dış cephe malzemesinin farklı oluşunun yardımı ile açıkça okunuyor. Yapı kaplamasında, hava koşullarına yüksek mukavemet gösteren paslandırılmış çelik olarak da adlandırılan korten çelik kullanıldı. L'nin tek katlı olan diğer kanadı için ise siyaha boyanmış sedir ağacı tercih edildi.

İç mekanda da bu ayrım, 2 katlı hacim ile tek katlı alan arasındaki çift yükseklikli bir alanla hissettirildi. Ceviz çıkıntılı basamaklı merdivenler üst kata erişim sağladı.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!
Elif Naz Sarıbal / 13 Ekim 2018, 15:07
bayıldım... tebrikler
 
 
Künye
Proje Yeri: Kanada
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Tek Ev / Villa
Tasarım Ekibi: Paul Bernier Architecte
Proje Yöneticisi: Construction Métric
Statik Projesi: Lateral
İlgili Projeler