+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Shenzhen Energy Mansion

Shenzhen Energy Mansion

24 Ağustos 2018, 10:00
  defa okundu.

Devlete ait Shenzhen Energy Company için BIG tarafından tasarlanan 96.000m²’lik ofis projesi, şehrin ana ekseninde sürdürülebilir bir sosyal alan olarak öne çıkıyor.

Bjarke Ingels Group (BIG) Projeyi Anlatıyor:

Shenzhen Energy Company'nin yeni genel merkezinin hacmi ve yüksekliği, şehir merkezinde yapılan kentsel planlamalar ile belirlendi. Yapı, kuzeyde 220 m, güneyde 120 m olmak üzere iki kuleden oluşuyor. Bu kuleler, içerisinde konferans merkezi, lobiler, kafeterya ve sergi alanları bulunan 34 m’lik bir podyum ile birbirlerine bağlanıyor. Yapı, ona komşu olan diğer kulelerle birlikte, Shenzhen merkezini işaretleyerek sürekli ve kavisli bir ufuk çizgisi oluşturuyor.



Geleneksel cam cephe üzerine tasarlanmış olan dalgalı bina kılıfı, her iki kulenin etrafında da yer alıyor. Bu kılıfın, güneş ışınlarını ve parlamayı azaltacak şekilde katlanmış kapalı ve açık kısımları, cephede şeffaflık ve opasite kontrastı yaratıyor. Kapalı parçalar doğrudan güneş ışınlarını engellerken yüksek görüş sağlıyor.

Cephenin kıvrımlı yönü, güneşin yönlenmesine göre belirleniyor. Doğal ışık ve manzara için kuzeye bakan açıklık maksimuma çıkarılırken, güneşli taraflardaki parlama en aza indiriliyor. Bu sürdürülebilir cephe sistemi, herhangi bir hareketli parça veya karmaşık teknoloji olmaksızın binanın genel enerji tüketimini azaltıyor.



Sokak seviyesinde, ziyaretçiler, ticari alanlara binaların kuzey ve güney ucundaki açılan duvarlardan giriyor. Profesyoneller ile ön plazadaki gün ışığı alan lobiden giriyor. İçeri girdikten sonra, bina cephesindeki doğrusallık yatay olarak devam ediyor.

Shenzhen Energy Company'nin ofisleri en üst katlarda yer alırken, kalan katlar kiralanabiliyor. Binanın her kattaki çıkıntılı bölgeleri, toplantı salonları, yönetici kulüpleri ve personel tesisleri için ekstra iyi görüş ve geniş alanlar yaratıyor.



Katlanmış duvar, şeffaf camdan tek yönde serbest bir görüntü sağlıyor. Güneş doğrudan doğudan veya batıdan gelse bile, güneş ışınlarının büyük bir kısmı pencerelerin düz açılı olması nedeniyle camdan yansıyor.

Gün batımında, değişen şeffaflık ve cephenin kıvrımlı çizgileri ahşap benzeri bir doku veya dikey teraslı tepeler yaratıyor. Cephelerde, yönetim kurulu, yönetici ofisleri gibi özel alanları ortaya çıkarmak için açılan yarıklar, binayı şehrin farklı bölgelerinden farklı bir karaktere dönüştürüyor.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!

Künye
İlgili Projeler