Güzel Sanatlar Fakülte Binası-Kampüs Projesi 2018

Güzel Sanatlar Fakülte Binası-Kampüs Projesi 2018

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencisi İlker Barış Öztokmak tarafından bitirme projesi kapsamında hazırlanan kampüs projesi.

Konsept ve Tasarım Süreci

 

“Özgürlük”

Güzel sanatlarda okuyan bireyler realistlikten koparak özgün, özgür tasarım ve eserler icra ederler bireylerin özgür mekanlarda özgünlüklerini sürdürmeleri daha olası ve ufuk açıcıdır bu nedenle özgür bireyler için özgür mekanlar tasarlanmalıdır.

Özgürlüğün Mekana Aktarılması:

Bizim mekanımızda en küçük birimden yola çıkarak düşey ve yatay düzlemde “Gridal” sistem oluşturarak bu gridlere işlev türlerinin getirdiği farklı boyutlardaki alan hacmi doğrultusunda modüller yerleştirilip yatay ve düşey düzlemde koparılarak ve uzun boşluklar bırakılarak bağımsız mekanlar tasarlandı. Düşey açıklıklar bambu bahçesi olarak tasarlanarak, mekan ile kontrast yaratıp doğal malzeme kullanımına gönderme yapıldı. Bambu bahçesi katlarda; satranç oyun alanına, bilgisayar kullanım alanına ve dinlenme alanına dönüştü. Sınıflar ve atölyeler profiller üzerinde tasarlanan raylı sistem sayesinde açık-kapalı esnek mekanlara dönüştü.

Etiketler

Bir yanıt yazın