Monte do Gozo Yüzme Havuzları

Monte do Gozo Yüzme Havuzları

İspanya merkezli mimarlık ofislerinden OLAestudio, gölet içinde tasarladığı açık yüzme havuzu projesini anlatıyor:

Santiago şehri ve ziyaretçilerimiz için, gölet içerisinde yeni bir nehir plajı (a praia fluvial) inşa ettik. Muhteşem bir şekilde yerleştirilmiş tribün ve oditoryumun avantajını kullanarak, sakinlerimiz için gizli kalmış mekana ışık getirmeye çalıştık.

Bunlar sorular ve cevaplardı:

1. Girişin yakınındaki tüm giyinme odaları nehir plajı için kullanılır bir hale getirilir.

2. Erişim, var olan bilet ofisinden doğru sağlanır.

3. Eskiden de var olan bar, kurgunun bir parçası olarak tasarıma dahil edilir.

4. Nehir plajı taban alanı boyunca uzanır. Güneye dönük olduğundan daima güneşli olan oditoryum, oyunlar ve buluşmalar için bir mekan oluşturur.

Çevresindeki diğer her şey çimenlik üzerindeki yaşam alanları olur. Mantıklı ve minimal müdahaleler.

Şimdiye kadar kapalı ve saklı olan bu mekan, birdenbire Santiago de Compostela’nın nehir plajı haline gelir.

5. Havuzlar suyun içindedir. Göletin içine batar. Sular üzerinde yer alan beton ve taş platformlar yürünmesi, oturulması ve güneşlenilmesi için mekanlar meydana getirir.

Havuz aynı zamanda bir köprü olur. Bu seti oluşturan altıgenler bir kenarı diğerine bağlar. Böylece mekan daha kontrol edilebilir hale gelir.

6. Havuzlar işlevini yıl boyu sürdürmez ancak tüm yıl boyunca bu yeni parkın tadının çıkarılması gerekir. Havuzlar her tür spor ve aktivite için yapılmış bir düzlem yaratır. Havuzların şekli ve malzemesi zamanın akışına ve kışın kullanılmama durumuna dayanmalıdır. Beton ve taş bu soruya cevap vermektedir.

7. Tarih öncesi mimarlık açığa çıktı ve ortaya çıktı. Var olmak ve gezinmek için mimarlık. Bir göletin sularında dinlenmek için mimarlık.

Etiketler

Bir yanıt yazın