Çeşme Vogue House

Çeşme Vogue House

Escapefromsofa ekibi tarafından projelendirilen, 200 metrekarelik kapalı alan ve 70 metrekarelik verandaya sahip villa, İzmir’in sevilen yazlık ilçesi Çeşme, Ilıca da yer alıyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Ev sahibinin doğal ve yalın doku tercihine uygun olarak, temiz hatlara ve yumuşak çizgilere sahip, sıcak, mütevazi ve aynı zamanda detaylı tasarım çizgileri ile doygun bir kurgu oluşturduk.Bulunduğu coğrafyaya ve iklime uyumlu bir şekilde inşa ettiğimiz bu evde, İskandinav ve Güney Amerika mimari ve tasarım anlayışının karması esinlenme noktalarımızın başında geliyordu.

Doğal malzemelerin ön planda olduğu bir proje yaratmaya çalıştığımız bu evin bir yazlık olmasından ötürü gerek malzeme seçimleri, gerekse hareketli mobilya dağılımları konusunda mümkün olduğu kadar yalın, sıcak, yaz ruhunu yansıtan, davetkar bir atmosfer sunan seçimler yapmaya gayret ettik.

Escapefromsofa’nın atölyelerinde müşteriye özel tasarlanıp imal edilen mobilyalarda ahşap ve mermer gibi doğal dokular kullanıldı. Yer yer midcentury mobilyaların varlığını gördüğümüz bu evde hazeran ve pirinç detaylar ile bezenen ve pastel kumaşlarla döşenen mekanlarda, senkronize bir stil hakim.Geniş bir bahçeye bakan evin alt katında cam açıklıkları mümkün olduğunca fazla tutularak dış mekan ile iç mekanın arasındaki ayrım minimuma indirilip açık mutfak ve salon geniş bir yemek masası ile birleştirilerek bütünlük sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın