Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Bitirme Projesi

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Bitirme Projesi

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Merve Bekiroğlu tarafından hazırlanan 2017-2018 Bahar Yarıyılı bitirme projesi.

İstanbul Pendik’te yapım aşamasında olan İstanbul Gedik Üniversitesi’nin yeni kampüsünün güzel sanatlar ve mimarlık fakültesi binası proje alanı olarak belirlendi. Yapının içerisinde mimarlık, iç mimarlık, resim ve heykel bölümlerinin ders göreceği bölümler yer almalıydı.

Tasarıma başlarken yapının kullanım amacı, tasarımın kelime anlamı, ders görecek öğrencilerin ilgi alanları ile ilgili araştırmalar yaptım. Bir makalede tasarımı duyusal bilgi ile ruhsal bilgi arasında bir bağ olarak tanımlamışlardı. ‘Tasarım duyusal bilgi ile ruhsal bilgi arasındaki bağdır.’ cümlesi benim konseptim oldu ve bunun üzerine yapıyı ikiye bölerek ve bağ yerine geçen köprüler kurarak konseptimi mekana aktardım. Yapının girişinden itibaren sağ bölümde ruhsal alanlar yani tasarım derslerinin ve atölyelerinin olduğu bölümler sol bölümde ise teorik dersliklerin olduğu öğrencilerin sosyalleştiği alanlar yer aldı. Son olarak bu ruhsal ve duyusal ayrımı mekanların formlarına da yansıtarak ruhsal kısımda amorf mekanlar duyusal kısımda ise geometrik mekanlar kullandım. Bu farkı güçlendirmek için de iki bölüm arasında malzeme ve renk farkı oluşturdum.

Proje bittiğinde net iki bölüm vardı ve kurduğum köprüler bu iki alan arasındaki bağı oluşturdu. Böylece konseptimi yansıtan bir mekan oluşturmuş oldum.

Etiketler

Bir yanıt yazın