+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Puig D'en Valls Spor Merkezi

Puig D'en Valls Spor Merkezi

5 Mart 2018, 12:16
  defa okundu.

Proje, ızgara örgü dokulu cephesi ve çevresiyle uyumu ile dikkat çekiyor.

Tasarımcıları projeyi şöyle anlatıyor: 

EsPuig d'en Valls Spor Merkezi projesi iki ayrı aşamada tasarlandı. Bunların ilki mevcut iki açık spor sahasının örtülmesi ve diğeri de çevresinin tasarımı ve uygulamasıydı.

Birinci aşamanın uygulanması sırasında, dış mekanda spor yapmak hakkında kısa bir araştırma yapıldı. Asıl amaç, bu açık alanın özünü kaybetmemek için iç mekan ile yapının çevresini birbirine bağlayan bir unsur oluşturmaktı.

Güneş ışığının gün içinde bina üzerinde oluşturduğu tonlar projenin ana odaklarından birini oldu. Bu durum yeni tanımlanan alanın tasarımına dahil edildi.

İç ve dış arasındaki bu ilişkiyi tanımlamak için binanın farklı yüzeyleri üzerinde çalışıldı. Üzerinde çalışılan ilk yüzey, kendini belli eden mavi renkli zemindi; oluklu alüminyum panellerden oluşan tavan ikinci yüzey olarak ele alınıp bütün gelişmeleri yansıtacak bir yüzey olarak tasarlandı. Diğer dört yüzey olan duvarlar ise, yeterli geçirgenliğe sahip 24 cm’lik açık beyaz tuğla örgü duvarların kombinasyonundan oluşturuldu. Duvarlar çevrenin ve çevrede kullanılan renklerin bir parçası olarak görüldü.

Batı cephesi binanın yanında uzanan yatay hatta göre hizalandı. Ana girişi sağlayan güney cephesi ise bütünün içinde en vurgulu unsuru oluşturdu.

Izgara doku için seçilen malzeme (beyaz açık tuğla) güneşin pozisyonuna göre belirgin renk farklılıkları sunarken aynı zamanda suyun uzaklaştırılmasını da sağladı.

İç ve dış mekan arasında yakın bir ilişki içinde olan bina, havalandırma ve doğal ışıklandırma sistemi tasarımında mevcut iklim koşullarından tam olarak yararlandı ve bu da sıfıra yakın enerji tüketimiyle binayı sürdürülebilir hale getirdi.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Ibiza, İspanya
Proje Ofisi: MCEA | Arquitectura
Proje Tipi Grubu: Rekreasyon / Spor
Ana Yüklenici: TECOPSA
Statik Projesi: QL Ingeniería
Proje Bitiş Yılı: 2017
Toplam İnşaat Alanı: 2.309,38 m²
İlgili Projeler