+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Wuufbox Cafe & Shop

Wuufbox Cafe & Shop

19 Ocak 2018, 15:02
  defa okundu.

İstanbul Arnavutköy'de evcil hayvan dostu bir üçüncü nesil kahveci olan Wuufbox, Öney Architecture tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Wuuf Box, Türkiye’de ilk defa hayata geçen, evcil hayvanınızla gidebileceğiniz, vakit geçirebileceğiniz güncel tabiriyle üçüncü nesil bir kahve dükkanıdır. Mekan aynı zamanda evcil hayvanlarınıza aksesuar satın alabileceğiniz stantları da barındırmaktadır.

Tasarımda kullanılan malzeme seçiminde hijyen ve kolay temizlenebilirlik göz önüne alınmıştır. Aynı zamanda mevcut yapının düşük tavan yüksekliği düşünülerek geçirimli metal tavan tasarlanmış ve bu tavan strüktür üzerine konumlandırılan aydınlatma elemanlarıyla mekanın daha derinlikli hissedilmesi amaçlanmıştır.

Lineer bir şekilde bankonun arkasından yükselen bu eleman, bar arkasında raf taşıyıcısı halindeyken tavana döndüğü noktadan itibaren aydınlatmaları da anlatan tavan örtüsüne dönüşmektedir.

Kesintisiz bir şekilde cepheden dışarı devam ederek bir kanopi oluşturmaktadır. Bu kanopi en nihayetinde marka kimliğinin metal harflerle yer aldığı bir “tabela” ya dönüşmektedir.

Mekanın tasarımında kullanılan geçirimli metal malzeme aynı zamanda banko detaylarında da kullanılarak bütünlük hedeflenmiştir. Ziyaretçilerin evcil dostlarıyla birlikte mekana getirdiği dinamizm, tasarımda turuncu rengin seçimiyle desteklenmiş ve projenin sabit tek elemanı olan banko kaplamasında yer bulmuştur.

Mobilyalarda en dikkat çekici unsur mantar küplerdir. Bu ürünler hafif iç dolgu üzerine doğal mantar kaplama uygulanarak elde edilmiş, taşınmasını kolaylaştırmak amacıyla da deniz araçlarında kullanılan halatlar tercih edilerek kullanıcıların denizle ilişkisi dolaylı olarak kurulmuştur. Oturma ünitelerinde kullanılan mantar aynı zamanda teşhir ürünlerinin aralarında da birer mesaj panosuna dönüşmektedir.

Mekanın yol kotundan setlerden inilerek ulaşılan ön avlusu projede oturma platformlarına dönüştürülmüş, bu şekilde dış mekanda da kullanıcılara daha doğal ve esnek oturma imkanı sağlanmıştır. Aynı zamanda düşey bir eleman kullanmadan bu giriş alanının mekanla birlikteliği yeniden tanımlanmıştır.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!

Künye
Proje Yeri: Beşiktaş, İstanbul
Proje Ofisi: Öney Mimarlık
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Wuufbox
Ana Yüklenici: Öney Mimarlık
Proje Yöneticisi: Kerem Gürbüzer
Aydınlatma Projesi: Öney Mimarlık, Fritzher Lighting
Fotoğraf: Mustafa Nurdoğdu
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2017
Toplam İnşaat Alanı: 400 m2
İlgili Projeler