Fener, Balat’ta Konut Projesi

2016-2017 Bahar Yarıyılı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimari Tasarıma Giriş Stüdyosunda, Yrd.Doç.Dr. Emine Köseoğlu yürütücülüğünde Rümeysa Demir tarafından tasarlanan Fener-Balat'ta konut projesi.

Proje ilk aşamada Fener-Balat’ta bulunan mevcut evlerin incelenmesiyle başlamış, çevre analizleriyle devam etmiştir. Bölge incelenmiş olup ayrıca alan yerinde görülerek araştırmalar tamamlanmıştır.

Tasarım senaryosu:

Tek çocuklu bir çift için tasarlanmış bu konutta baba mesleğini devam ettiren çift için terzi dükkanı bulunmaktadır. Bu dükkanda hem kendi tasarladıkları kıyafetleri hem de müşterilerin istekleri doğrultusundaki kıyafetleri dikmektedirler. Üç kat tasarlanan binanın iki katı konut; bir katı dükkan olarak tasarlanmış olup zemin katta bir iç bahçeye sahiptir. Konuta giriş her iki sokaktan da verilmiş olup, dükkanın girişi sadece işlek olan Vodina Caddesi’nden verilmiştir. Cephe tasarlamalarında yanlardaki mevcut binaların cepheleri göz önünde bulundurularak gerek zıt gerek uyumlu cephe çalışmaları yapılmıştır. Yapıda çelik kullanımından yola çıkılarak cephelerde çelik kafes kullanılmıştır bazı cepheler saydam ve sağır bırakılmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın