Sala Beckett

Barselona merkezli firma Flores & Prats, tarih ile diyalog içindeki eski bir barış ve adalet kooperatifi yapısını restore ederek, yapıyı yeni tiyatro kullanımlarına uygun hale getirdi.

Taking Care of the Ghosts from The Architecture Player on Vimeo.

Ricardo Flores ve Eva Prats’ın liderliğinde 2011 yılında başlanan “Sala Beckett” projesi boyunca, kullanıcılarla mimarlık arasındaki duygusal bağların daha net anlaşılabilmesi için üretim faaliyetleri, tiyatral deneyler ve devam etmekte olan çalışmalar dikkatle incelendi. 1920’lerden kalma yapı ciddi bir şekilde restorasyona ihtiyaç duyuyordu; Flores & Prats’ın bina üzerindeki yorumu ise mevcut binanın mekânsal ve dekoratif niteliklerinden temelini aldı.

Çerçevelerden kapılara, çok renkli fayanslardan gül pencerelere, örülü duvarlardaki mevcut katmanlara ve alçı işlerine kadar her bir önemli unsur dikkatle bir araya toplandı. Tasarım süreci, sayısız çizimler ve ayrıntılı çalışma modelleri ile tanımlanan ve geliştirilen, çevresel özelliklerin derinlemesine bir çalışmasını içeriyordu.

Yerli halk tarafından takdir gören kurumun tarih ile olan şaşırtıcı ilişkisi, mimari restorasyon meselesini yeniden tanımlama eğilimi gösteriyor. Restore edilmiş Sala Beckett, tarihi sanayi bölgesinin kültürel geçmişine kök salmış olan yoğun anıları yansıtıyor.

Solmuş olan canlı renkler ve iç mekandaki ayrıntılar yeniden hayata döndürüldü. Orijinal yapıya dair önemli izler bozulmadan bırakılarak, zamanın tüm imgeleri ve binaya dair tüm kullanımlar birer araç haline getirildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın