+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Wells Katedral Müzik Okulu

Wells Katedral Müzik Okulu

8 Ocak 2018, 16:00
  defa okundu.

Eric Parry Architects tarafından tasarlanan yapı, İngiltere'nin Wells şehrinde yer alıyor. Aynı zamanda RIBA Güneybatı Ödülleri Yılın Binası 2017 ödülüne sahip.

Eric Parry Architects projeyi anlatıyor:

Cedars Hall, müzik eğitimi yapılan ve müzik performansları sergilenen yeni bir müzik tesisidir. Yapı, Wells Katedrali Papazlar Evi'nin tarihi öneme sahip aksı üzerinde bulunur ve her iki yapı da yerel halkın bir araya geleceği toplanma mekanları sunmaktadır.

Akustik gereklilikler sonucu resital salonunun hacmini belirlendi ve yapının korunan peyzaj üzerindeki etkisini en aza indirmek ve katedral manzarasını korumak adına, performans alanı kısmen gömülerek ve çatı seviyesinde pencereli üst kısım cephe hizasından geri çekilerek tasarlandı. Salon, 5.5m. yüksekliğinde 2m. genişliğinde, alternatif kaynaksız siper çeliği ve cam panellerin kullanımı ile, yükseklik bakımından tekil bir nitelik taşıyor. Girişe yönelen hafif eğimli kavisli bir yol, tarihi Liberty duvarının çizgisini takip ediyor. Bina teknik olarak mükemmel bir resital salonu ve öğretim, prova, performans ve kayıt işlevleri için birbirine bağlı mekanlar içeriyor. Yapı inşaat, çevre mühendisleri, peyzaj mimarları ve özellikle akustik danışmanlar ile yakın işbirliği içerisinde tasarlanmıştır.

Salon, 400'ün üzerinde dinleyici kapasitesine sahiptir ve büyük pencerelerden görülebilen çevredeki bahçeye gömülür. Doğal ışık mekanı gün boyunca aydınlatır, ve akşamları bina peyzajda adeta bir fener haline dönüşür. Müzik stiline ve dinleyici konfigürasyonuna göre sahne, oturma ve akustik duvar panelleri çeşitli şekillere dönüştürülebilir. Resital Salonu'nun çift katmanlı dış camları 99 mph (159 km) hıza sahip kriket topu etkisine karşı test edildi. Resital koridor zemini yapısal lamine kayın ahşaptan (LVL) imal edilmiştir. Schroeder kuadratik rezidü difüzyonu, resital salon alanında sesi yaymak için düşük seviyedeki kereste astarında kullanılmıştır.

Koruma altındaki duvar eğrisinin karşısına inşa edilmiş, üflemeli çalgılar için prova alanı olarak da kullanılan üstten aydınlatmalı cömert bir fuaye var. Üst katta üflemeli çalgılar ve vurmalı çalgılar için her biri müzik eğitimi için özelleşmiş camla kaplı özel gözlem odaları bulunuyor. Kapsamlı fizibilite çalışması yapıldı ve uzun süren bir ihale süreci maksimum değeri elde etmeye katkı sağladı. 2015'te yeni bir spor alanı ve bakım tesisi tamamlandı, alanın çevresinde benzer malzemelerden bir bina grubu oluştu.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Birleşik Krallık, Wells
Proje Ofisi: Eric Parry Architects
Proje Tipi: Eğitim Yapısı
Proje Tipi Grubu: Diğer Eğitim Yapıları
Ana Yüklenici: Shaylor Group
Peyzaj Mimarlığı: Land Use Consultants
Mekanik Projesi: Buro Happold
Fotoğraf: Dirk Lander
Toplam İnşaat Alanı: 1458 m²
İlgili Projeler