+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Valencia Teknik Üniversitesi Telekomünikasyon Mühendisliği ve Dil Merkezi Bölümü Binası

Valencia Teknik Üniversitesi Telekomünikasyon Mühendisliği ve Dil Merkezi Bölümü Binası

22 Haziran 2012, 13:46
  defa okundu.

Corell i Monfort Arquitectes'in tasarladığı yapı, Valencia Teknik Üniversitesi'nde yer alıyor.

Avenida de los Naranjos Bulvarı'na bakan ana cephesiyle UPV'nin (Universidad Politecnica de Valencia) Vera Kampüsü'nde konumlanan bina, tek bir hacim içerisinde ETSIT, Diller Bölümü ve UPV'nin Dil Merkezini barındırıyor.

Talep edilen kapsamlı program nedeniyle, tüm ön cephenin işleyişi zorlandı. Bina iki paralel sınıf bloğuna bölünmüş ve kuzey, güney cephelere bağlanan ofisler, sirkülasyon, açıklıklar, ışığın içeri girmesini sağlayan ve diagonal görüntüler oluşturan teraslı avlulardan oluşan merkezi bir alandan oluşuyor.

Ofisleri tanımlayan temel hücre tipinin boyutlarına dayanan katı modülasyon, binanın aynı zamanda, cephelerin, inşaat ve bileşenlerini düzenleyerek, tüm strüktürünü oluşturuyor.

Prizmatik şekil, kuzey-güney doğrultusunda uzanan cephesini çerçeveleyen sürekli beton yüzeye göre belirlendi ve cephesindeki düşey açıklık ile iki farklı enstitüsü arasındaki ayrımı vurguluyor. Betonun ikinci katmanı, zemin katta merkezlere ulaşılabilirliği olan ve meydanı üniversite kampüsünün iç ağına bağlayan açık alanlar oluşturuyor.

Kuzey ve Güney cephelerinin çözümü, birleşik ve net bir görüntü verme isteğini ve zıt yönelimler tarafından empoze edilmiş gereksinimleri karşılıyor. Kuzey cephe metal bakım yolları ile bölünmüş sürekli bir cam cepheyle çözülürken, yine cam olan Güney cephe güneş için ve iklimsel olarak filtre görevi gören ve üst kattaki teknik elemanların görüntüsünü kapatan özel, ön yapımlı bir beton ile korundu.

Binaya birlik imajını veren ve binayı karakterize eden malzeme olan beyaz beton, iki farklı şekilde kullanıldı. Kaplama malzemesini oluşturmak için duvar ve döşemeler üzerinde ahşap kalıpla yerinde uygulandı ve güney cepheyi oluşturan farklı beton parçalar ön yapımlı olarak üretildi.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!
Omer Yilmaz / 22 Haziran 2012, 15:53
Tek başına Valensiya mimarlığı bir Türkiye mimarlığı eder mi eder.
 
 

Künye
Proje Yeri: Valencia
Proje Tipi Grubu: Eğitim
Danışman: Mariano Conesa Tejada
Ana Yüklenici: ECSA-VIALOBRA UTE
Proje Yöneticisi: CG técnica, José Lozano Gin
Statik Projesi: VALNU
Proje Başlangıç Yılı: 2009
İnşaat Bitiş Yılı: 2010
Toplam İnşaat Alanı: 17.156,39 m²
İlgili Projeler