+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Wall House

Wall House

12 Mayıs 2017, 17:00
  defa okundu.

Auroville'deki Wall House projesi, mekânsal boyutta, iklim koşullarına ve çağdaş kültüre bir cevap olarak yapısal sınırları ve geçiş alanlarını yeniden tanımlıyor.

Anupama Kundoo, projesini anlatıyor:

Wall House, Auromodele'de, Auroville şehrinin planlı bölge sınırlarının dışında araştırma ve deneysel çalışmalar için belirlenmiş bir alanda yer aldı. Mimarın evi, günlük ihtiyaçları kompakt bir şekilde karşılarken, konukları da kendisine çekti. Projede yalnızca bir konut için yeniden bir yapı programı tanımlanmadı, aynı zamanda diğer projelere de bilgi sağlayacak şekilde çeşitli mekansal ve teknolojik yenilikler denendi.

Bu konut yapısı, üç ana alanda kapsamlı araştırma ve denemelerin sonucu olarak meydana geldi: çevre dostu yapı malzemeleri ve mevcut yapı trendlerine alternatif teknolojiler; enerji verimliliği; iklime duyarlı bina dili. Bunların yanı sıra yapılan araştırmalarda, kentsel ve kırsal alanlarda tekrarlanabilirlik hedeflendi. Araştırma sonucu keşifler, yapının su, atık ve enerji kontrolü sağlayan çevre dostu bir altyapıya kavuşmasını sağladı.

Küresel kaynak sıkışıklığı ve hızlı şehirleşme göz önüne alındığında, yapıda yerel malzemeler yeni ve yaratıcı yöntemler kullanıldı. Mimarinin ayrılmaz bir parçası olan peyzaj tasarımında, kapalı alan ve açık alan arası geçişleri bütünleşik deneyimler olarak ele almak için topografya kullanıldı. Wall House, çevresel ve sosyo-ekonomik açıdan faydalı, düşük etkili yapı teknolojileri üzerine devam etmekte olan kapsamlı araştırmalar ve denemelerin doruk noktası oldu. Gündelik materyallerin, düşük becerilere ve eğitime sahip kişilerin, teknik bilgisi iyi birkaç zanaatkar ile bir araya gelmesi ile yüksek teknoloji ile düşük teknoloji arasındaki denge sağlanmaya çalışıldı.

Ev açıkça tanımlanmış çizgiler ve kütlelerle birlikte basit bir yapıdadır, ancak hacimlerdeki oyunlar, iç mekanın nerede bittiğinin ve dış mekanın nerede başladığının ayırt edilmesini zorlaştırdı. Uzun adımlar, alanları daha da belirginleştirdi ve sınırlama dışarıda bahçeye doğru devam etti. Gün batımının tam görünümünü elde etmek için güneybatı cephesi şeffaf bir ahşap yapıdan oluşurken, tonoz çıkıntısı yeterli gölgeyi sağladı ve güneşin doğrudan serin iç mekanlara girmesini önledi.

Ara katta, izolasyona ihtiyaç duyulmayan levhalardaki beton ve çelik hacmi en aza indirilirken, betonun efektif derinliğini arttırmak için terracotta kapları dolgu maddesi olarak kullanıldı.

Bütün evin enerji ihtiyacı, elektrik için güneş fotovoltaikleri, güneş enerjisini kullanan su ısıtıcısı ve su pompalamak için güneş enerjisi pompası ile tamamen karşılandı.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Hindistan, Auroville
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İlgili Projeler