Katılımcı, Kapı Tasarlıyorum 2017 Öğrenci Tasarım Yarışması

PROJE RAPORU

Dünya genelinde hızla artan nüfusun mimari ve endüstriyel ürün ihtiyacına modernizm; yalın, çözüm odaklı, kolay ve seri üretilebilir tasarımlarıyla cevap vermiştir. Süreç içinde zaman ve mekanın sınırlarını aşarak evrensel bir estetik anlayışı oluşturan bu tavrın özellikle ülkemizde büyük bir ivmeyle artan inşaat faaliyetlerine yansıması üreticiye kolaylık sağlar, müşteriyi memnun eder.

Mimari ve endüstriyel üretimin kesiştiği noktada ele alınan modern kapı tasarımında esnekliğe öncelik verilmiştir. Kapı genelin aksine tek bir parça yerine 100x20x5cm’lik yatay modüller halinde düşünülmüştür. Kullanıcı isteklerinin ve mekânsal ihtiyaçların zaman içerisinde değişebileceği göz önünde bulundurularak alınan bu karar kapının sürdürülebilir olmasını sağlar. Dayanıklılık açısından tercih edilen MDF malzeme modüller birbirine geçirilerek birleştirilir ve en dıştan alüminyum bir çerçeve ile bir arada tutulur. Bu çerçevenin kapı kasasıyla bağlantısı arka planda tutularak duvar içerisine çekilir böylece tasarım görsel olarak daha sade hale gelir.

Modüller halinde tasarlanan kapının yapımı daha küçük boyutlu ahşap malzemenin de kullanılabilmesi açısından üretime yenilik getirecek ve bu konuda sürdürülebilir bir çözüm sağlayacaktır. Ürünün taşınmasını da kolaylaştırarak ihracat potansiyelini artıracaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın