3. Ödül, Kapı Tasarlıyorum 2017 Öğrenci Tasarım Yarışması

Proje Raporu

Proje kapsamında geleneksel kapı-duvar ilişkisi sorgulanmış ve tasarım sürecinde çeşitli öneriler düşünülerek dönüştürülebilir yapıya sahip bir ilişki üzerinde durulmuştur. Bu ilişki kapsamında Kapı-Duvar-Mekan kavramları bir bütün olarak ele alınmış ve kullanıcının ihtiyacına göre şekillendirilmiştir. Yarışma koşullarında belirtilen kapı ölçüleri baz alınarak 960×2240 mm ölçülerinde kapı tasarımı gerçekleştirilmiştir. Fakat bütüncül bir tasarım dahilinde bu ölçüler değişebilmektedir.

Farklı fonksiyonlara sahip kapı tasarımının ilk hedefi kullanıcıdır ve kullanıcının isteklerini baz alarak oluşturulmuştur. İstekler dahilinde gerektiğinde tasarım şeması bozulmadan ‘renk, malzeme ve fonksiyon’ değişiklikleri yapılabilmekte ve parçalar kullanıcıya göre özelleşmektedir. Yaşam alanlarının daha değerli bir hale getirilebilmesi için önerilen Kapı-Duvar-Mekan kavramı geliştirilmeye açıktır ve yapılabilecek değişikliklere kolay bir şekilde adapte olabilmektedir.

Tasarımda genel olarak alüminyum ve ahşap malzemeler kullanılmıştır. Projenin kendi bünyesinde barındırdığı özgür duruş malzeme seçiminde de kendini korumakta ve dönüşümlere her zaman açık olduğunu belli etmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın