+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Roc Von Restoranı

Roc Von Restoranı

3 Mart 2017, 16:40
  defa okundu.

Bambu kolonlar üzerinde genişleyen üst örtü, Vo Trong Nghia Architects tarafından tasarlandı.

Bina, Hanoi’nin 30 km uzağında, Hanoi ile Hoa Binh’i bağlayan ana yolun kenarında bulunuyor. Alan, otobüslerin ve arabaların yol üzerinde durup dinlenmeleri ve Hanoi’de yaşayanların hafta sonu gezileri için kullanılıyor.

Restoran sakin bir mekân yaratmak ve misafirleri yoğun trafikten korumak için yoldan daha düşük kotta tasarlandı. Yoldan ayrılıp yemek yenilen mekâna girdiklerinde kendilerini bambu kemerlerin altında bulan ziyaretçiler, doğal bir gölle karşılaşıyorlar. Yükseldikçe genişleyen 12 bambu kolon, çatı strüktürünü ve yarı açık yemek alanını destekliyor. Üst örtünün merkezi bir sahneyi çevreleyen kavisli planı hem etkinlik için kullanılmasına sağlıyor hem de samimi bir atmosfer yaratıyor.

Bambu kolonlar için iki farklı bambu türü kullanıldı: Tam Vong ve Luong. Bambu türlerinin her biri, yapının strüktürü için kritik olan farklı malzeme kalitelerini sağladı. Yapı, Vietnam’da kullanılan geleneksel metotlarla, yüksek kalitede ve malzemenin uzun süreli dayanımını sağlayacak şekilde üretildi. Yapım teknikleri sürdürülebilir bina yaklaşımına da katkıda bulundu. 

Kolonların altındaki mekân doğal bir esintiye sahip olduğu gibi hemen yanındaki göl suyunun buharlaşmasıyla bir miktar daha serinliyor. Servis mekânı, yerel bir malzeme olan kırmızı kilden örülmüş duvarla ayrılmış bir yapı. Bu turuncu renkteki toprak bloklar, bambu strüktürle beraber geleneği dışa vuruyor.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Vietnam
Tasarım Ekibi: Mai Lan Chi
Mimari Proje Ekibi: Vo Trong Nghia, Takashi Niwa
İşveren: La Vong group JSC.
İnşaat Bitiş Yılı: 2015
Arsa Alanı: 6.560 m²
Toplam İnşaat Alanı: 1.100 m2
İlgili Projeler