+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Bambu Bahçe

Bambu Bahçe

10 Şubat 2017, 15:10
  defa okundu.

Atelier REP'in tasarladığı Bambu Bahçe, şehrin yakınındaki tipik kırsal bir bölgede yer alıyor.

Ofis projeyi anlatıyor:

Bir “canlandırma” projesi olan bahçe, yerel bir mandıranın sahip olduğu çiftliğe, ailelerin kullanabileceği yeni bir etkinlik alanı ekliyor.  Aileler, süt üretim sürecini izleyebiliyor ve doğaya yakınlaşabiliyorlar.

Tasarımın amacı ve stratejileri şöyle sıralanabilir: Mimarlık- yer- insan, doğal malzeme, el yapımı strüktür ve basit prensipler.

Bambu bahçesi, bambu yetiştirmek için değil, farklı tip bambu strüktürlerin denenmesi için bir alan. Bambu eski çağlardan beri insan tarafından kullanılan bir malzeme. Bambunun avantajları hızlı büyümesi, sert olması ve kolay işlenebilmesi.

Projede, geleneksel bambu inşa tekniklerinden yola çıkan çağdaş el yapımı strüktürler keşfetmek amacıyla yeni metotlar denendi. Park projesinde, kırsal hayat için önemli olabilecek mimari tipler ve peyzaj tasarımı geliştirmek ümidiyle, insanların doğaya dönme ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bambu strüktürler geliştirmek amaçlandı.

Proje, kuzey-güney aksında, 133 metre uzunluğunda ve 18-32 metre genişliğinde bir arazide inşa edildi. Alanda tuğla ve beton malzemenin kullanıldığı bungalovlar vardı. Alana yeni aktiviteler eklerken, hazlihazırda var olan çalışma ve yaşama fonksiyonlarını korumak için “tutmak, yenilemek” ve “eklemek, aşılamak” stratejileri projeye adapte edildi.

“Tutmak, yenilemek” stratejisini takiben, çalışanların kullandığı yatakhane ve güvenlik kulübesi tutulurken, yatakhanenin dört odası ziyaretçilere hizmet verecek dükkan, yemek salonu ve tuvalete dönüştürüldü. Güvenlik kulübesinin ise cephesi yenilendi.

“Eklemek, aşılamak” stratejisini izleyerek yapılan tasarımda park dört bölgeye ayrıldı: Giriş alanı, bilim eğitimi alanı, deneme alanı ve eğlence alanı. Bu sırada alana pek çok mimari öge eklendi ve yeni fonksiyonlar aşılandı.

Tasarımda tüm strüktürel sistemler bambudan inşa edildi ve tüm temel malzemeler doğadan alındı. Farklı yollarla yapılan farklı bağlantı çeşitleri denendi ve sonunda her bir mimari deneme kendi zenginliğine sahip oldu.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Çin Halk Cumhuriyeti
Proje Ofisi: Atelier REP
Proje Tipi: Park
Proje Tipi Grubu: Peyzaj Tasarımı
Tasarım Ekibi: Baoxin Yang
Statik Projesi: Keliang Han
Fotoğraf: zs-studio
İnşaat Bitiş Yılı: 2015
İlgili Projeler