Fahouse

Kanada'daki Fahouse, oyuncu bir yaklaşımla, ormanın içindeki klübe arketipini yorumluyor.

Kanada Çamı ormanının içinde, gözlerden uzakta yerleşmiş Fahouse, çocuk hikayelerinden fırlamış bi ev. Geçirgenlik ve opaklık arasındaki karşıtlıktan faydalanan mimar, grafik bir asamblaj üretiyor. Arketip ev formundan türeyen üçgen prizma, projeye karakterini veren çocuksu yaklaşımın iyi bir ifadesi.

Genç bir çift ve çocukları için yapılan kulübe kullanıcıların yaşama şekillerine göre ve araziyle bağlantılı yeni bir imge geliştirmek için aile evi kurgusunu tekrar ele alıyor. Tasarım sürecinde işverenle kurulan iletişim ve anne babayla çocuklar arasındaki oyunbaz dil, mimarı, kullanıcıların gerçekliğine uygun yeni bir yaşam şekli tasarlamak için yüreklendiriyor. Yapı inşa edilirken mimar, aile ve yüklenicinin paylaştığı heves, bina kalitesiyle sonuçlanıyor.

İki ev profili birleşiyor. Mimar arazinin uzun şeklini, ilk hacmin sağır duvarı boyunca devam eden bir promenade ile vurguluyor. Geniş bir merdiven doğal eğimle beraber devam ederek kullanıcıları evin zemin katındaki geniş çıkmanın altına taşıyor. Çıkma aynı zamanda terası da tanımlayan bir öğe. Camlarla ormana açılan yaşama alanı mimarlıkla peyzaj arasındaki sınırın maddesel yapısını değiştirerek doğanın içeri akmasına izin veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın