RE-EDIT

Japon tasarım ofisi SIDES CORE'dan kalbe ve zihne hitap etmeyi amaçlayan bir saç kesim salonu.

SIDES CORE iç mekan tasarımını yaptığı projeyi anlatıyor:

Tasarım; eski ve sevilen bir arkadaş, kendi başına yola çıkmaya karar veren bir stilist için yapıldı. Stilist, insanların saçlarını kestirecekleri, ayrılırken kalben ve zihnen rahatlamış hissedecekleri bir mekân istedi. Proje için alan araştırmasına çıktık ve bir köşe mekânını uygun bulduk.

Projenin ismi RE-EDIT /Yeniden-Düzenle, olan bir şeyi yeniden, var olan değerini koruyarak düzenlemek anlamına geliyor.

Mekân sahibinin mekânın düzenini rahatça değiştirebilmesi için aynaları ve rafları duvara monte etmek yerine tavan ızgarasından kancalar ve halatlarla astık.

Var olan cepheyi olduğu gibi tuttuk ve yeni kiracısını yansıtması için rengini gri yaptık. Mekânın içinde, iç ve dış arasındaki sınırı bulanıklaştıracak şekilde cepheyi kopyaladık. Köşenin iki yanında açıklık bırakırken mümkün olan en ince perdeyle camları örterek dışarının görüntüsünü kestik.

Perdelerle doğal ışığı dağıtıp salonun hoş bir ışıkla dolmasını sağlayarak gün içinde yapay ışıklandırma kullanımını gereksiz hale getirdik. Yerleri değişebilen ışıklandırma elemanlarının bağlantıları kırmızı ve sarı renklerde seçerek mekâna aksan renkleri kattık.

Bu canlandırıcı salonun mekânında özgürlük ve hafiflik hissi yarattık ve umuyoruz ki pek çok insan buradan kalpleri ve zihinleri yenilenmiş ayrılacaklar.

Etiketler

Bir yanıt yazın