Katılımcı, Ytong Stant Tasarım Yarışması

Proje raporu:

Tasarımda çıkış noktası, Ytong’un sahip olduğu tam ve yarım stant alanlarının arasında kalan koridoru bir merkez olarak tanımlayarak, bir yanına mini amfi, diğer kenarına ise projeksiyon duvarı yerleştirip demo, tanıtım, oturma – görüşme gibi birçok işlevi bir arada karşılayabilecek bir hacim oluşturmaktır. Üst kotta ise bu iki ayrı kısım birleşmekte, fuar alanının kalabalığından kopup daha bireysel görüşme ve incelemelerin yapılabileceği bir özel alana dönüşmektedir. Stant, her birinin yüksekliği 3.5 metre olan iki kattan oluşmaktadır ve standın en yüksek noktasının kotu +7.00’dır.

Mini amfide fuar katılımcıları hem merdiven kotları arasında kalan demo yüzeylerinde sistem ve malzemeleri inceleyebilecek, hem de basamaklara oturup karşı duvardaki projeksiyondan Ytong tanıtım videolarını izleyebileceklerdir. Alt kotta, mini amfinin hemen karşısında sıcak ve soğuk içecek hizmet verecek servis bankosu ve bununla bağlantılı oturma alanı yer almaktadır. Fuar katılımcılarını diğer yönden karşılamak üzere ise iki adet tanıtım bankosu, müşterilerin görevlilere en rahat ulaşabilecekleri biçimde tasarlanmıştır.

Üst kottaki toplantı odası, fuar alanı içinde göze çarpacak simgesellikte tasarlanmış, bir kutu içerisinde tek büyük saydam cepheye sahip olacak şekilde öngörülmüştür. Tüm stant tasarımında Ytong’un kurumsal renkleri ön plana çıkarılmış, Ytong logosu fuar katılımcılarının standa yaklaştığı her açıdan görebileceği şekilde farklı yerlere yerleştirilmiştir.

Üst kota iki ayrı merdivenle erişim sağlanmıştır. +3.50 kotunda, Ytong malzeme ve sistemleri kullanılarak gerçekleştirilmiş özel projelerin sunumlarının yapılacağı bir sergi alanı ve müşteri – firma yetkilisi görüşmelerinin yapılabileceği oturma alanları bulunmaktadır. Her iki kotta toplam 20 kişilik masalı oturma birimi mevcuttur. Bunun haricinde ise, grup halinde müşterilere toplantı odasında veya mini amfide de tanıtımlar yapılabilir.

Sıfır kotunda bulunan kokteyl alanına dairesel masalar yerleştirilmiş, fuar katılımcılarının kısa zamanlı ziyaretlerinde vakit geçirmeleri için gerekli ortam hazırlanmıştır. Müşteriler, ikram olarak verilen sıcak – soğuk içeceklerini içerken, masaların karşısına denk gelen ekranlardan, gösterimi yapılan Ytong tanıtım videolarını izleyebileceklerdir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın