Çatı Arası Katı

Studio Craft, çatı arasındaki hacmi merkezi bir servis alanı yardımıyla işlevsel bölümlere ayırıyor.

Hugo D’Enjoy ve Armando Elias tarafından yürütülen Londra merkezli Studio Craft bir tavan arasını dinamik bir yaşam ve çalışma alanına çevirdi.

Görev, önceden açık plan ofis olarak kullanılan mekanı, yenilikçi ve Londra’da yaşamanın gereksinimlerini karşılayabilecek bir alana çevirmekti.

Ofis, istenenler listesini karşılamak için basit ve verimli bir şema öneren, aynı zamanda mekan hissini kuvvetlendiren bir fikir geliştirdi. Şemanın son halinde mekanın ortasına yerleşen tek bir hacim bütün servis fonksiyonlarını içine aldı. Cephelerle ve tavanla birleşmeyen bu merkezi hacim, halihazırda varolan açık planı: mutfak ve yemek alanı, oturma alanı, depo, banyo, uyumak için mezanin katı ve çalışma alanı olarak bölümlere ayırdı.

4.5 metre yüksekliğindeki duvar yüzeyi, çatı saçakları da dahil, depo olarak kullanılan raflarla kaplandı. Asma kata çıkan merdivenler de duvardaki raflara dahil edilerek tek parça bir mobilya üretildi. Geriye malzemeler ve renklerden oluşan, kullanıcıların eşyalarını içine oturtabileceği sade bir palet oluşturmak kaldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın