To Evi

Fumiaso Architect & Associates'in tasarladığı ev projesi, arazinin bütün verilerini mümkün olan en "pozitif" şekilde değerlendiriyor.

Mimarlık ofisi projeyi anlatıyor:

Mimarlık her durumu pozitif almaktır.

Ev, şehirdeki eski yaşantılarından tamamen farklı bir çevrede yaşamaya başlayan bir çift için tasarlandı. Amaç çiftin yeni yaşam alanlarına mümkün olduğu kadar sevmelerini ve kabul etmelerini sağlamaktı. Bir diğer düşünce ise orada yaşamakta olan insanların da iyi karşılayacağı, çevrelerine yapılan bu yeni yapıya pozitif bakacakları bir tasarım önerebilmekti.

Evi arsanın kenarına değil, bağımsız bir şekilde arsanın tam orta noktasına inşa ettik. Yerleşimi nedeniyle caddeyle bağlantısı köprüden sağlanan evin manzarası doğaya, kasabaya ve dağlara bakıyor. Evin içindeyken bu manzaralara açılan farklı bakış açıları sağlıyor.

Samimi bir oturma bölümü toprağa mümkün oldukça yakın olacak şekilde bahçeyle ev arasında bir taraça gibi duruyor. Mutfak geniş bakış açısıyla hem evin içindeki hem de dışındaki atmosferden yararlanıyor. Yemek odasına açılan küçük bir pencere yemek zamanında kolaylık sağlıyor.

Sahiplerinin yaşayış biçimleri ve açık hava sporlarına sevgisi göz önüne alınarak evin girişinden depoya giden ulaşımı kolay tuttuk. İkinci katta ise yatak odaları ve oturma odası bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın