Amarin Apartmanları

3LHD, tatil köyü için yaptığı apartman tasarımında bir yandan "yaşama birimlerini" birbirinden ayırırken bir yandan da birimlerin belli gruplara aidiyetlerini tanımlayan belirgin bir mimari dil geliştirmeyi hedefliyor.

Rovinj şehrinin kuzeyindeki apartmanlar, halihazırda varolan yollara ve tatil köyünün kuzey güney yönünde uzanan eğimine göre araziye yerleştirilmiş. Tasarımda her bir apartmanın yüksek kalitede dış mekana ve rahat iç mekanlara sahip olması amaçlanmış.

Uygulanan yeni iletişim koridorları araziyi düzensiz arsalara ayırmış ve apartman birimleri bu yeşil adalara yerleştirilmiş. Temel birim olan yaşama birimi faklı mekânsal varyasyonlar ve yönelimlerle çoğaltılıp gruplanmış. Bu apartman grupları cephede kullanılan malzemelerin renk paletleriyle birbirlerinden ayrılıyorlar. Apartman grupları, yaşama birimleri arasındaki boşluklar ve avlularla mekânsal olarak ilişkileniyorlar. Böylece sitedeki dış mekânlar derecelenerek; samimi avluları, yarı kamusal yakın komşuları ve bütün alanı dolaşan kamusal yolları oluşturuyor.

3LHD tasarımında mimari objeleri birbirinden ayırırken bir yandan da objelerin belli gruplara aidiyetlerini tanımlayan belirgin bir mimari dil geliştirmeyi hedeflemiş.

Apartman grupları temelde iki farklı apartman tipinin bir araya gelmesinden oluşuyor. Birinci tip; alt katta oturma odası, yemek odası, mutfak, tuvalet, teras ve bahçenin üst kattaysa iki yatak odası ve banyonun bulunduğu iki katlı apartmanlar. İkinci tip; oturma odası, yemek odası, mutfak, yatak odası, banyo ve terasın olduğu tek katlılar. Apartman birimlerine ek olarak her bir gruba hizmet eden servis bölümleri (çamaşır odaları, personel odası, tuvaletler ve tesisat bölümü) grupların kendi arazilerinin içinde yer alıyor.

Tatil köyü tamamen yaya kullanımına ayrılmış, otopark köyün çeperlerinde yer alıyor ve hiçbir araç içeri giremiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın