3. Ödül, Gelibolu Yarımadası Barış Parkı Fikir Proje Yarışması

Nevzat Oğuz Özer, Yasemin Say Özer ve Batur Baş'ın 1998 tarihli Gelibolu Yarımadası Barış Parkı Fikir Proje Yarışması'nda üçüncülük ödülü aldıkları proje.

Ekip projesini şöyle anlatıyor: “İşe, yarımadayı anlamaya çalışmakla başladık. Özellikle yarışma bürosu tarafından verilen kitapların büyük yardımını gördük. Kitaplardaki saf bilgileri özümsemeye, birbirleri ile ilişkilendirmeye, hayattan koparılarak elde edilmiş bu bilgileri hayata döndürmeye çalıştık. Defalarca yarımadayı gezdik. İlkemiz, Alanın kendine özgü değerleri vardır. Bu değerler tektir ve bir örneği daha yoktur. Bu nedenle başka bir yerde yapılmış olan herhangi bir şey burası için örnek olarak düşünülemez, gösterilemez.”

“Herşeyden önce bu değerlerin çok iyi anlaşılması gerekir idi. Yarışma süresince çalışmalarımızı bu konuda yoğunlaştırdık. Düşündük ki, eğer o iyi anlaşılırsa neye ihtiyacı olduğu, ne tür problemler yaşadığı daha iyi bilinecektir. Alanı çözümledikçe, onu çizgisel olarak ifade etmeye çalıştık. Bu soyut çizgiler alanda var olan sistemlerin karşılıklarıydı. Bu sistemleri kabaca ‘doğa yapısı’ ve ‘insan yapısı’ olarak ikiye ayırabiliriz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın