Edge House

Mobius Architecture'ın Polonya'nın dağlık bir bölgesinde tasarladığı Edge House geleneksel mimari kodların çağdaş bir yorumu.

Villa, Polonya’da Krakow’un merkezinde yer alıyor. 8 metrelik kalker kayalığın bıçak gibi kesildiği yamaçta kenti çevreleyen dağlara karşı manzarası olan evin parseli 3 farklı seviyeden oluşuyor: projeyle birlikte oluşan yeşil teraslar seviyesi, evin zemin katının bulunduğu seviye ve bahçenin geri kalanının oluşturduğu seviye.

Bina, bölgenin tasarım kurallarına uygun olarak 37 derecelik çatı eğimine ve saçaklara sahip. 860 m2 olan 3 katlı ev modern olmasına rağmen, geleneksel formlarla bağlantısını hala koruyor. Topoğrafyanın dramatik doğasını vurgulayan tasarım, form olarak “devrik kutu” şeklinde. Böylelikle eğimli duvarlar, yasaların gerektirdiği eğimli çatılara dönüşüyorlar.

Yaşam alanı, etkileyici görüntü için zemin katta yer alıyor. Üst kotta, yapının komşu binalardan ayrılması için yardımcı fonksiyonları barındıracak iki kanat tasarlanmış ve garaj ile yüzme havuzu bu alanda bulunuyor. Kanatların her ikisinde de duvarlar ahşapla kaplanmış ve doğayla uyumlu olması için yeşil çatı düşünülmüş.

Siyah kiltaşı, bakır levha ve yeşil mimarlık; beyaz teraslarla bir bütün oluşturuyor. Her oda bahçeye açılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın