İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kız Öğrenci Konukevi

Zambak Mimarlık İstanbul'da bulunan 144 yatak kapasiteli öğrenci konukevi projesini anlatıyor:

Proje alanı, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinin proje çalışmaları devam eden yeni kampüsünün 1.200 m güney doğusunda bulunmaktadır. Yeni kampüse yakınlığı nedeniyle yüksek kapasiteli bir yurt projesi işveren tarafından talep edilmiştir. Kapasite sorunu yükseklikle çözülmüş, dikdörtgen forma oturan blok zemin üzerinde 15 kat olarak tasarlanmıştır. Yeni açılacak sokaktan rahat giriş alabilmek için blok parselin doğusuna çekilmiş, batı cephesi ortopark, açık spor ve bahçe için bırakılmıştır.

İdari ofislere ayrılan zemin katın üzerinde 2 kat etüt sınıfları için planlanmış, kalan katlar yatma birimlerine ayrılmıştır. Her kat kendi içinde ikiye bölünerek gruplara ayrılır, blok ortası etüt, dinlenme ve rekreasyon alanı olarak kullanılır. Yükselen blok her 3 katta bir geri çekilerek cephede yatay bantlar oluşturulmuş, yükseklik etkisi kırılmaya çalışılmıştır. Galeri boşlukları ile birbirine bağlanan üçlü kat gruplarında ferah ortak holler elde edilmiştir.

Her kat, 8 kişilik 4 adet, 4 kişilik 28 adet oda olmak üzere toplam 144 yatak kapasitesine sahiptir. Toplam 12 katın yatma birimlerine ayrıldığı Konukevi’nde 1.728 kişi misafir edilebilmektedir. Her odanın müstakil banyoya sahip olduğu yapıda öğrencilere rahatça ders çalışıp dinlenebilecekleri imkanlar verilmiştir. Kapalı spor mekanları, sinevizyon salonları, kafeterya, mutfak ve yemekhane gibi ortak mekanlar bodrum katlarda çözümlenmiştir.

Etiketler

Bir yanıt yazın