+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Serpentine Gallery Pavyonu

Serpentine Gallery Pavyonu

5 Aralık 2014, 10:00
  defa okundu.

Serpentine Gallery 2013 Pavyonu'nu Sou Fujimoto tasarladı.

Fujimoto anlatıyor:

"2013 Pavyonu için, saydam bir mimari, insanları yeni ve farklı yollarla bölgeyi keşfe teşvik eden bir arazi tasarıladım. Pavyonun bulunduğu pastoral çevredeki canlı yeşil, inşa edilen geometri ile birleşiyor. Geometri ve formun, doğa ve insanla erimesi konsepti pavyon tasarımında ilham oldu. 

İnsan vücudu büyüklüğünde basit bir küp organik ile soyut olan arasında bir form üretmek, içeri ile dışarı arasındaki sınırları bulanıklaştıran yumuşak kenarlı bir yapı yaratmak için tekrarlandı. İnce çelik çubuklardan oluşan yapı, insanları çevrenin bir parçası haline getirip, aynı zamanda ondan korurken yarı şeffaf ve düzensiz bir şekil oluşturdu. Izgara sisteminde farklı bölgelerdeki derinlikler kalın ya da ince duvarlar, şeffaf kesitler oluştururken, ızgaranın topoğrafyası duvarların, oturma alanlarının ve çatının aynı çelikten oluşturduğu küplerin bir dışavurumu oldu. Bu şekilde, pavyonun organik strüktürü araziye uyum sağladı ve ziyaretçileri kendi deneyimlerini yaratmaları için teşvik etti.

Herkesi pavyonun içinde ya da etrafında kendi favori alanını bulması için davet ettik. Belli noktalardan, ziyaretçilerin mimarlıkla doğa arasında bir yerde boşlukta asılı kalmaları; pavyonun kırılgan bulutunun Serpentine Gallery'nin klasik yapısı ile birleşiyormuş gibi gözükmesine neden oluyor."

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Londra, İngiltere
Proje Tipi Grubu: Kültür
Tasarım Ekibi: Sou Fujimoto
Danışman: AECOM
Statik Projesi: AECOM
İnşaat Başlangıç Yılı: 2013
İnşaat Bitiş Yılı: 2013
İlgili Projeler