+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Mjölk House

Mjölk House

13 Ağustos 2014, 14:00
  defa okundu.

Mjölk tasarım dükkanına yeni bir soluk getiren projede, Studio Junction hem tarihi binanın cephesini yeniledi, hem de zemin katta dükkan ile birlikte 2. ve 3. katlarda tek ailenin ikamet edebileceği bir konut tasarladı.

Studio Junction, geleneksel dükkan üstü konut tipolojisinden esinlendi. Bu karma kullanımda tasarımı yönlendiren zorluklar şunlardı: ince uzun arazi, gürültü, mahremiyet, doğal aydınlatma / ışık, dış mekana ulaşım vs...

Mjölk House, tarihi bir simge yapının sokağın karakteristik özelliklerine saygı duyarak ama aynı zamanda çağdaş bir şekilde nasıl yenilenebileceğini gösteriyor. Ön ya da yan bahçeleri olmayan bu binada kullanılan avluyla çözülen doğal aydınlatma, temiz hava, özel&kamusal alan yerleşim problemleri evin sokağa adapte olmasını sağlıyor.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
Proje Yeri: Toronto, Kanada
Proje Ofisi: Studio Junction
İşveren: Mjölk
Statik Projesi: Gulf Engineering Inc.
Mekanik Projesi: BND Engineering Inc.
Fotoğraf: Joe Lin, Juli Baker
İnşaat Bitiş Yılı: 2013
İlgili Projeler