Zwettl Müzik Merkezi

Franz Architekten tarafından tasarlanan kübik müzik merkezi binası tarihi 19. yüzyıla dayanan bir müzikal topluluğa hizmet ediyor.

Zwettl Müzikal Topluluğu 1887 yılında kuruldu. Prova odası olarak günümüze dek belediye binasının çatı katını kullanıyordu. Fakat kullandıkları mekan ne topluluğun bölgesel önemine cevap veriyor ne de akustik gereksinimleri karşılıyordu.

Belediyenin bulunduğu meydanı tanımlı hale getiren, Franz Architekten tarafından tasarlanan yeni binaları ise sadece prova odaları değil, aynı zamanda konserler için imkan sunuyor. Kübik formuyla belediye binasını zıt bir görüntü çizerken, her iki binanın okunurluğu da artıyor. Zeminin ışıklandırılması ile birlikte yapı bir kemerin üzerinde yüzüyor gibi görünüyor.

Altın renkli elmas şeklindeki alüminyum kompozit paneller ile düzenlenmiş cephe tasarımında, pirinç müzik aletleri ve müzikal topluluğun armasından esinlenilmiş.

Zwettl Belediyesi bir müzikal topluluk için yaptırdığı bu binayla sadece toplumun önemine değil, daha ötesine işaret ediyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın