Almanca Konuşan Topluluklar Meclis Yapısı

Almanca Konuşan Topluluklar Meclis Yapısı

1910'lardan kalma bir sanatoryum binasına yapılan ek parlamento yapısı için 2008 yılında yarışma açıldı. Birincilik ödülünü kazanan Atelier Kempe Thill Architects & Planners binayı 2013 yılında tamamladı.

1.Dünya Savaşı’ndan sonra 70.000 Alman’ın Belçika vatandaşlığına geçmesi ülkedeki Flaman ve Valon topluluklarına yeni bir topluluk ekledi. 1970lerde yapılan büyük çaplı reformlar ile birlikte Alman topluluk özerk bir yapılanmaya gitti ve 1984’ten bu yana kendi yasama yetkileriyle kendi hükümetlerine sahipler.

Alman asıllı topluluğun temsil mekanlarındaki eksiklikler, 1910’lardan kalan bir sanatoryum binasının parlamentoya çevrilmesi için yarışma açılmasına vesile oldu. 2008’de açılan uluslararası yarışma hem tarihi binanın yenilenmesi hem de ek parlamento yapısının tasarlanmasını kapsıyordu. Tepe üzerindeki tarihi müstakil yapı tasarımın en hassas noktasını oluşturuyordu. Klasik bir temsile sahip tarihi yapıya tasarlanacak ek yapının duyarsız bir saldırı olarak ele alınmaması için Atelier Kempe Thill, ek yapıyı görünür kılarken topoğrafyadan faydalandı.

Dışarıdan bakıldığında tarihi bina ile ek yapının birleşiminden öte yeni ve eski sentezi öne çıkıyor. Mimari ve sembolik açıdan katı bir temsiliyete sahip sanatoryum binasına ek yapı sanki bir kaide oluşturuyor. Dış duvarı ve çatısı tamamen damkoruğu bitkisi ile kaplanmış olan ek bina, etrafındaki peyzajın hem parçası hem de tezatı olarak yükseliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın