Metro Cable

Urban-Think Tank'in yaptığı Metro Cable projesi Venezuela Caracas'ta kentsel planlamaya yeni ve devrimci bir yaklaşım getirdi.

Tasarımcılarına göre San Agustin’de gecekondu sakinleri, daha önceki deneyimlerinde olduğu gibi, eğitim seviyesi düşük olmasına rağmen kendi ihtiyaçlarını çok iyi belirleyebiliyordu. Bu nedenle şöyle bir plan izlendi:

  • Hükümet planını sorgulayabilmek ve yeni alternatifler üretebilmek için Karakas Venezuela Merkez Üniversitesi’nde mimarların, plancıların, diğer uzmanların, üniversitelilerin ve gecekondu sakinlerinin katıldığı bir sempozyum düzenlemek.
  • San Agustin gecekondu sakinleri, gönüllüleri ile birlikte alternatifleri araştırmak için görev gücü oluşturmak.
  • Ekip tarafından sürdürülebilir, araziye minimal dokunuşlar yapan ve esnek bir teleferik sistemi seçimi. 
  • Ekip tarafından bir günlük toplantıda kavramın geliştirilmesi. Proje mali desteği için analiz, planlama, medya kampanyası ve sunumların hazırlanması.

Caracas Metrosu ile entegre olarak tasarlanan teleferik sistemi 2.1 km uzunluğunda ve kabinkleri 8 kişi kapasitesinde. Her iki yönde de saattte 1.200 kişi taşıyabiliyor. 2 durağı vadide ve Caracas’ın toplu taşıma sistemine direkt bağlanıyor. Diğer 3 durağı ise dağın sırtı boyunca yer almakta. En az yıkımın sağlanmasını amaçlayan bu duraklar için yaya yolları tertip edilmiş ve orada yaşayan sakinlerin kullanım pratiklerine göre yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın