+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Pinterest Merkez Ofisi

Pinterest Merkez Ofisi

15 Ocak 2014, 10:45
  defa okundu.

Fotoğraf paylaşım sitesi Pinterest'in yeni merkez ofisi San Francisco'da bulunan bir deponun dönüştürülmesiyle oluşturuldu.

New York'lu tasarımcılar All of the Above ve Los Angeles stüdyosu First Office'ten istenen Pinterest'in 12 kişilik büyüyen takımına bir ofis tasarlanmasıydı. Fakat, beklenenden daha hızlı büyüyen takıma başka bir çözüm bulundu.

Pinterest'in ortakları San Francisco'da rahatlıkla 300 kişinin sığabileceği 4.000 m2 büyüklüğünde bir depo buldular.

Tasarımcılar, bu eski sanayi alanının tabanından tavanına uzanan ve çelik bir asma katla bağlanan dört küp inşa ettiler. "House/ev" adını verdikleri bu büyük hacimlerde farklı devasa masalar kullanarak, çalışanların farklı fonksiyonlarda yeni yollar keşfetmelerini sağladılar. Örneğin, yeni bir toplantı düzeni ya da öğle yemeği yemenin yeni bir kolektif yöntemi gibi. Her "ev", deponun iki katlı hacimi sayesinde iki farklı fonksiyon barındırıyor. Bir küp giriş katında şeffaf bir toplantı odası olurken, üst katta çalışanlara hizmet eden bir kantin olabiliyor.    

Daha küçük ayrıntılara odaklanılırsa; farklı şekillerde masa kullanımı dikkat çekiyor. Örneğin yuvarlak ve dikdörtgen masalar farklı toplantı şekillerine işaret ediyor. Serbest masa düzeni ve servis alanları "ev"lerin etrafını çevreleyen mekanı dolduruyorlar. Beyaz ve cam yüzeyler ise, çalışanların fikirlerini paylaşabileceği beyaz tahta, mantar pano ve grafiti duvarı işlevlerini görüyor. 

Fotoğraflar: Naho Kubota

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
Künye
İlgili Projeler