Google İstanbul Ofisi

Google İstanbul Ofisi

Google İstanbul Yeni Ofisi, yine SHCA tarafından 2002 yılında tasarlanmış olan, İstanbul'un simge binalarından Tekfen Tower Levent binasına yerleşmiş.

Tasarım yaklaşımı,Google tarafından talep edilen Türk yaşam tarzını karakterize edip yenilikçi ve dinamik bir şekilde çalışma ortamına sokmak. Google İstanbul çalışanları taleplerini yaratıcı, verimli,esnek ve çağdaş bir ofis ortamı olarak belirlemiş. Çalışırken eğlenmek temel kriterleri.

SHCA’nın tasarım yaklaşımı geleneksel bir ofis binasında, benzersiz bir ofis ortamı yaratmak olmuş. Tüm mekanlar Google’in gereksinimlerine uyarlanmış ve büyük bir özenle fonksiyonel alanlar oluşturulmuş. Google İstanbul’un yeni ofisi gelecekteki büyümelere adapte olacak esneklikte.

SHCA’nın ana binanın da tasarımcısı olması ve binanın teknik özelliklerine hakim olması tasarımda yeni fırsatlar ortaya koymuş.

Google İstanbul’da,çalışan ve müşteri alanları net bir şekilde ayrılmasına rağmen ziyaretçilerin Google dünyasına göz gezdirmesi için bir fırsat sunmakta. Ünlü Türk tasarımcıların ürünleri, Alaçatı kahvesi, restaurant ve toplantı odaları çağdaş bir şekilde yorumlanarak tasarıma aktarılmış.

Etiketler

2 yorum

  • ahmet-alvar says:

    Bence gayet benzersiz olmuş. (Daha önce gördüğüm) Hiçbir şeye benzememiş. Her tarafı kapalı bir ofis mekanındaki açılır kapanır tente bile tek başına projeyi benzersiz kılmaya yeter. Beni asıl düşündüren ise böyle bir projenin mimarlık medyasında kendine yer bulabilmesi.

  • vural-gul says:

    Şimdi bu ofisin neyi benzersiz, anlamak mümkün değil. Alaçatı kahvesiy-miş gibi. Korkunç olanı ülke kimliğini anlatmakta bu kadar yetersiz bir tasarım ile Google’ın Türkiye’yi ne kadar anlamadığını kanıtlamış. Eğlenceli ofisten anlaşılan ise Salıncak ve bisiklet. Nurus ve oradan burdan toparlanmış artık her ofiste gördüğümüz ürünler de cabası. Yazık olmuş.

Bir yanıt yazın