Bursa Hanlar Bölgesi ve Alışveriş Merkezleri

Şehir Plancıları Odası ve TUPOB işbirliği ile gerçekleştirilen Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması'nda 1.lik ödülü kazanan Selin Sargut'un projesi.

Geleneksel Türk Osmanlı çarşı yapıları ile günümüz alışveriş merkezlerinin etkileşimi ve karşılaştırılması: Bursa Hanlar Bölgesi ve Alışveriş Merkezleri adlı proje, Geleneksel Türk Osmanlı çarşı yapıları ile günümüz alışveriş merkezlerini;

Kente göre konumları,
Plan kurguları,
Alışveriş mekanları,
Rekreatif alanlar,
Sirkülasyon alanları,
Yapılış amaçları,
Zaman faktörü,
Çevre ile uyum faktörü,
Ticari Fonksiyonlar ve tüketicilerin alışveriş özellikleri gibi kriterler üzerinden sınıflandırarak iki dönemdeki yapıların etkileşimi, benzerlikleri ve karşılaştırmalarını içeriyor.

Etiketler

1 Yorum

  • rahmi-dede says:

    Merhaba,
    Öncelikle yapılan çalışma için Selin Sargut’u tebrik ederim. Ancak 1. paftada kullanılan Bursa Hanlar Bölgesi’nin oluşum süreci görselleri, 2010 yılında YÖK tarafından onaylanan ve bana ait olan “Bursa Tarihi Kapalı Çarşı’da Kenstel Dış Mekan Örgütlenmesi Açısından Analitik Bir İnceleme” başlıklı Yüksek Lisans tezimden alıntıdır. Bu konuda yapılan alıntı ile ilgili söz konusu tez kaynak gösterilmiş midir? Pafta üzerinde göremedim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    Y.Mimar Rahmi Dede

Bir yanıt yazın