Kid Cake Cafe

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencisi Naz Kesti tarafından 2017-2018 Bahar Yarıyılı, İç Mimarlık IV. Projesi kapsamında Sezgin Bilgin’nin proje yürütücülüğü ile tasarlanmış bir kafe-restoran projesi.

Gülen yüzleri tatlı bir servisle artırmak ve mutluluğu daha fazla insana yaymak için her gün çeşitli tatlılar üreten, üretirken küçük misafirlerini de düşünen tüketmenin yanında üretmeyi hedefleyen bir kafe, “Kid Cake Cafe”.

Hayallerini, geliştirdiği çalışmalarını profesyonel bakış açısıyla, haftanın belirli günlerinde, bazen küçük misafirleri ile, bazen yetişkinlerle organize edilen atölye çalışmaları ile paylaşmayı hedeflemektedir.

Kafenin işlevi bakımından konsepti için, yapılan çevre analizleri sonucunda hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik bir mekan olması gerektiği düşünülmüş ve tasarım bu yönde ilerlemiştir. Kafe, misafirlerine sunduğu tatlıları ile eğlenceli ve eğitici her yaştan misafirlerinin güzel vakit geçirmelerini hedeflemektedir. Tamamen tatlı, meyve ve çikolata üzerine hizmet veren bu kafede belirli günlerde çocuklara uygun atölye mutfak çalışmaları düzenlenmektedir.

Hilltown alışveriş merkezinin cadde katında, 400 m²””ik bir alanda konumlanan proje alanı, açık ve kapalı olmak üzere iki ayrı alandan oluşmaktadır. Yaz, kış her mevsimde hizmete açık üst örtüye sahip dış mekan oturma alanı aynı zamanda iç mekana girişin sağlandığı aksa sahiptir. Bu alandan geçerek kafeye giriş orta akstan sağlanmaktadır.

Kafe de farklı oturma alanları dışında mekanın en sonunda da dönüştürülebilir çalışma alanı projede yer almaktadır. Kafe mutfağının dışında kafe barda mekanın sol tarafında bulunmaktadır. Kadın, erkek ve çocuk tuvaletleri bir adet vestiyer alanı ayrıca soğuk depolar yerleştirilmiştir. Atölye alanına ait de bir adet depo konumlandırılmıştır.

Mekan içerisinde pastel renkler ve ahşap malzemeler kullanılarak daha sakin, huzurlu ve sevimli bir mekan algılanması hedeflenmiştir.

Etiketler

1 Yorum

  • adem-dereli says:

    Ortada köşeleri ovalleştirilmiş üçgen masaların servis yüzeyi oldukça az hemen yanında duvar diplerindeki masaların arasındaki geçiş mesafesi ise geçilemeyecek derecede dar. Başarılı bir proje olmuş. Kolay gelsin.

Bir yanıt yazın