Sedef Apartmanı

Mental Design Works tarafından tasarlanan apartman İstanbul Çatalçeşme'de bulunuyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Proje alanı, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, Bostancı mahallesine bağlı Çatalçeşme semtinde bulunmaktadır. Önemli ulaşım arterlerine ve iskeleye yakın, sosyal ve ticari açıdan oldukça gelişmiş bir bölgededir.

Denize 150 m uzaklıkta bulunan proje alanının, denize olan yakınlığının getirdiği avantaj, tasarım sürecinde önemli bir rol oynamıştır. 3. Kattan sonra, dairelerin deniz manzarasına sahip olması sebebiyle, deniz gören cephelerin dolu-boş ilişkisi göze önünde bulundurulmuş, tasarlanan şeffaf cephe sayesinde kullanıcıların deniz ile iletişimi maksimum seviyede sağlanmıştır. Yan cepheler, masif olarak tasarlanmış olup, cepheyi oluşturan seramiklerin kendi içindeki parametriği ile sağlanan estetik görünümüyle şeffaf cepheyi tamamlayıcı niteliktedir. Deniz yönündeki cephenin şeffaflığına ve yan cephelerdeki masifliğe bir hareket katılması amacıyla cephelerde ışık oyunları tasarlanmıştır. Binaya ilk adım atıldığında hissedilen ferahlık, katlara çıkarken deniz manzarasını içine alan panoramik asansörler sayesinde etkisini devam ettirmektedir. Daireye girildiğinde antreye bağlanan koridorun bir balkonla dış cepheye açılması, daire içinde de ferah mekanların oluşmasına olanak sağlamıştır. Kadıköy’deki kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen proje, bölgede kent ölçeğinde tasarlanmış, en nitelikli butik projesidir. Mevcut bir yapının ömrünü doldurmasıyla yıkılıp yeniden yapılırken, kullanıcı ihtiyaçları ve alışkanlıkları ön planda tutulmuştur. Sağır yan cephelerde döşemeden döşemeye tek parça seramik paneller kullanılmıştır. Bu panellerin renkleri ve dizilimiyle cepheye hareket kazandırılmıştır. Sosyal alanlar ve etkileşim alanları; lobi, danışma, fitness, pilates, buhar odası, sauna ve bunlara bağlı ıslak hacim mevcuttur. Tamamı giriş katta konumlandırılmıştır.

Kullanıcıların isteklerine ve alışkanlıklarına göre gelişen tasarım sürecinde, yaşam kalitesini yükseltmek ön planda tutulmuştur.

Etiketler

Bir yanıt yazın