Selb Şehri Topluluk Merkezi

Beer Architektur Städtebau tarafından tasarlanan yapı ahşap profillerle inşa edilmiş geçirgen mekanlar sunuyor.

Yakınında kamp alanı olan geniş bir araziye yerleşen Jochen Klepper Evi, oldukça çekici ve çevrede bilinen bir arazide, eski bir porselen fabrikası müdürününe ait bir villadan dönüştürülmüştü. Yapının programını genişletmek, 3 yeni etkinlik salonu ekleyerek bir topluluk merkezi dönüştürmek için yarışma açıldı.

Tarihi villanın renkli cephesinin yanında, yeni bina ahşap bir iskelet ile tasarlandı. Yapının geçirgenliği dış mekan ve içerisi arasında bağlantı sağladı. Var olan ağaçlar ve açıklıklar, villanın batıya uzanan bahçesi ve doğu yönünde peyzaja açılan manzara yerleşimin referans noktaları oldu.

Farklı yükseklikte odalara duyulan gereksinim, arazinin topoğrafyasını takip ederek, yapının yamaçtaki pozisyonunu vurgulamak için kullanıldı. Aynı zamanda yapı temiz bir silüete sahip oldu. Malzeme ve form strüktürel olarak minimuma indirildi, böylece yapının ifadesi vurgulandı. Tavan elemanı ve duvar elemanı olarak kullanılan ince kirişlerin araziye gelmeden üretim ve montajları yapıldı. Karaçam şeritleri ile kaplanmış karakteristik cephe ise, alanda, havalandırma zarının önüne monte edildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın