Arkitera.com ARKIV

Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi
TAKIP

Proje

Düzce Camikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi

Yer İmi ve Paylaşım
Tarih: Mart 2008
Ana Sayfa


M. Murat Uluğ ve Eylem Pala Uluğ tarafından tasarlanan proje, Düzce'nin Camikebir Mahallesi Asar Deresi kıyısındaki 75.000 m2'lik bir alanı kapsıyor. İki seçenek olarak ele alınan yerleşim, konutlar, çarsı + büro yapısı, sosyal ve kültürel merkez, toplantı, spor, gezinti ve oyun amaçlı açık alanlardan oluşuyor.

Proje Ekibi: M. Murat Uluğ, Eylem Pala Uluğ
1/250 Ölçekli Maket: Erdinç Kolcu
Proje Yeri: Düzce
Proje Tarihi: 2007
İnşaat Alanı: 115.000 m2
İşveren: Düzce BelediyesiDüzce Camikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

23 Temmuz 2008, 10:13Yazan: frottolaTürkiyede kentsel dönüşüm adına yapılanlar,gerek TOKİ'nin gerekse özel şirketlerin, insanlara sunduğu toplu konutların durumu göz önüne alındığında; projenin standartların çok çok üzerinde olduğunu düşünüyorum.Yüzme havuzlu,bahçeli ve teraslı evler diye, doğa manzaralı diye sunulan konutlar; niteliksel olarak ne durumda acaba? Tüm bu durumlar göz önüne alındığında projenin çok ses getirmesi gerektiğini düşünüyorum... (devamı)

20 Haziran 2008, 18:27Yazan: a2tKonut alanındaki kademlenme, yeşille iç içe konumlanma ve su ile ilşki olumlu. Plan tipleri adet olarak 'çok ' olmasına karşın tek tip bir yaşam tarzını öngördüğü için özünde 'az'. Yerleşimin vadi biçiminde yapılması 'ölçeksizlik' ve 'sertlik' 'militarizm' gibi sorunları da beraberinde getirmiş... (devamı)

7 Mart 2008, 15:17Yazan: Emine MerdimYalnız bu projedeki resimleri neden göremiyoruz? Arkitera sayfasında ki projelerde aynı şekilde görünmüyorlar. İlgilenirseniz sevinirim. Dün sistemde geçici bir sorun yaşadık. Sanırım ondan söz ediyorsunuz. Bu sorun ortadan kalktı, Arkitera Forum'da üyelik ile ilgili gerekli işlemleri yaptıysanız imajları görüntüleyebilirsiniz... (devamı)

6 Mart 2008, 15:28Yazan: MerveCanYalnız bu projedeki resimleri neden göremiyoruz? Arkitera sayfasında ki projelerde aynı şekilde görünmüyorlar. İlgilenirseniz sevinirim.

6 Mart 2008, 14:37Yazan: Gül KeskinDüzce Camikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Arkitera Proje'de yayınlandı. M. Murat Uluğ ve Eylem Pala Uluğ tarafından tasarlanan proje, Düzce'nin Camikebir Mahallesi Asar Deresi kıyısındaki 75.000 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

24 Temmuz 2007, 14:05Yazan: Derya KaradağDüzce Belediyesinin en önemli projeleri arasında sayılan Camikebir Mahallesi alanında projelendirilen “Kentsel Dönüşüm Projesi” meclisin Temmuz ayı birleşiminde onaylandı. Kararla birlikte söz konusu alan Kentsel Dönüşüm alanı olarak ilan edildi. Konuyla ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz... (devamı)

Bütün yorumları forumda okuyun!
ELMOR
Düzce Camikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi
Proje Arşivi
Dönem içinde yayınlanan projelerin listesi aşağıdadır. Ayrıntılarına ulaşmak istediğiniz proje başlığını listeden seçiniz.

Ürün Tanıtımı

ARKIV