RACE Robot Atölyesi

Mevcut üretim endüstrilerini otomatik hale getirmeye yönelik yeni bir robot tesisi olan RACE'in marka kimliği ve mekan tasarımlarını Ministry of Design (MoD) yaptı.

MoD, projeyi anlatıyor:

Markalaşma:
İlhamını modülerlik kavramından alan, hassasiyet ve dinamizmin estetiğinden etkilenen logo, birbirinden bağımsız parçalardan oluşan, tamamlanmış bir formu ifade ediyor.

Mekansal Deneyim:
Uygulamalı eğitimler ile beraber değişen modüler robot serilerinin sergilenebilmesi için laboratuvar alanının esnek olması gerekiyordu. Laboratuvar, sürekliliğin sağlandığı açık bir alan olmalıydı; ancak uygulamalı eğitimlerdeki küçük kümelenmeler için de elverişli bir ortam gerekiyordu. Bu düşüncenin temelinden hareket ile MoD, ayrıca endüstriyel otomasyon ve hassasiyet fikirlerinin de üzerinde duran, ilgi çekici ve geleceğe yönelik bir mekan yaratmaya çalıştı.

Asansör lobisine varışta, laboratuvar alanınına giden parlak bir giriş bölümü kullanıcıları karşılıyor. Beyaz çizgilerin birleşiminden oluşan bir ağ, zemini tavandan ayıran anamorfik bir deneyim yaratmak adına siyah mekanda kesikler oluşturuyor. Lobinin siyah kabuğu üzerinde yer alan büyük bir kapı, ilk anda göze çarpıcı gelen ancak mekanı tamamlayıcı özellikte bir kontrast yaratan metalik yüzeye sahip bir alana açılıyor.

Alanda azami esneklik sağlamak ve dinamik bir alan oluşturmak adına MoD, tavan ve duvar düzlemlerini yeniden yapılandırarak “ikinci” bir katman yarattı. Yüzeylerde, elle kesilmiş içi boş alüminyum borular istiflendi ve çok yönlü, güçlü bir etki yaratmak için her bir yüzeyde boruların yönü döndürüldü.

Alüminyum paneller, uygulamalar esnasında kolay erişim sağlanabilen, ancak göze pek de hoş görünmeyen mekanik donanımların gizlenmesine de katkı sağladı. Bu katman, küçük çalışma grupları için planlanan, arkalarında bulunan kapılar ile malzemelere kolayca erişilebilen iç bölgeler ile bir bütün olarak şekillendirildi.

Rastgele şekilde yerleştirilen LED şeritler ile, çok yönlü düzlemlerin yarattığı estetiğin maksimum düzeyde vurgulanması sağlandı.

Genel anlamda mekan, otomasyon ve robotik çağında kullanıma elverişli, geleceğe dönük bir zemin sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın