Kindo

Mimarlık ve marka tasarımı yapan Anagrama’nın Meksika’da tasarladığı çocuk giyim ve aksesuar dükkânı projesi Kindo, renk paletiyle ve kullandığı geometrik unsurların mekan kurgusundaki işleviyle bütüncül bir tasarım anlayışının ürünü.

Kindo için iç mekân tasarımından, ürünlerin sarılacakları paketlere kadar tasarlayan Anagrama projeyi anlatıyor:

Projenin amacı kullanıcıya diğer alışveriş deneyimlerinden ayrı, farklı bir mekân sunmaktı. Bizim çözümümüz estetiği, biçimi ve formu tek ve basit bir elemanda bir araya getirmek oldu.

İlhamı “boncuk labirenti” denilen asırlık bir oyuncaktan aldık. Geometrik şekillerden yapılmış oyuncak, renkli borular üzerinde hareket ettirilen basit şekilleri altlık olarak kullanıyor. Kindo’nun pastel ve parlak neon renklerden oluşan paleti ise çocuk kişiliğini mekâna yansıtmayı amaçlıyor.

Marka klasiğin ve yeninin bir karışımı, bizim istediğimiz alışverişçilerin mekânda oluşturduğumuz işlevsel dolaşım akışını takip ederek bu arap saçına dönmüş labirent içinde yollarını bulmaları. Buradaki zorluk kullanıcıları yönlendirirken bir yandan da hala neşeli ve dinamik bir estetiği sürdürebilmekti. Borular için galvanize çeliğin kullanıldığı projede ahşap ve fiberglas, mağazadaki ürünleri cinsiyet, aksesuar, ayakkabı ve oyuncak olarak ayıran düzenli bir sergileme sistemi kurulması için kullanıldı.

Kindo, çocukların ve yetişkinlerin insan ölçeğine büyütülmüş bir oyuncağın içinde eğlenceli ve beklenmedik bir deneyim yaşamaları için tasarlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın