GL Events Headquarters

Odile Decq'in tasarladığı ofis binası GL Events Headquarters Lyon, Fransa'da bulunuyor.

Rhone ve Saône nehirleri arasında kalan bu yeni ofis yapısı, çelik yapılara dikkat çekiyor.

Avluda bulunan üç güçlü kolonun üstünde yer alan dördüncü kattaki devasa ikili çapraz kirişlerle asılı duran paralel yüzlü hacimler 86° açıyla yerkeşmiş. İç avlu tüm yapıdaki hareket koreografisini oluşturuyor. 28 metre yükseklikteki sundurmanın altındaki nehirden geçerken, yapı, cam tavandan keşfedilebiliyor.

Binanın dört cephesi Felice Varini’nin orijinal sanatı ile Odile Decq’in mimarisinin birleşimi. Bu birleşim yapı tarafından dört yönde yok edilen peyzajın temsili. Bu siyah ve beyaz fotoğraflar, temsiliyet, geçirmezlik ve geçirgenlik ile oyun oynuyor.

İç mekan tasarımının temel prensibini işverenin tamamen transparanlık talebi oluşturmuş. Toplantı odaları ve kapalı ofis alanlarına duyulan ihtiyaç tamamen cam duvarlardan oluşan mekanlar yaratma fırsatı sunmuş mimara. Bu mekanlar avlu etrafındaki açık alanlarda kesintiler yaratarak, kesintisiz mekansallığın içinde ara bölmeler oluşturuyor.

İkinci temel özellik ise mekandaki tekil kırmızı nesneler: 1 ve 3. kattaki kafeteryalar, 4. katta bulunan şefin mutfağı, çatıdaki bar… Bu mekanlar, örneğin avlunun köşelerindeki açık bank şeklindeki buluşma noktalarında olduğu gibi, çalışma alanlarındaki sosyal alanlara katkı sağlıyor. İç mekanlardaki baskın renk kırmızı. Kırmızı aynı zamanda GL Events şirketinin logosunun rengi ancak bu renk. Masa üstleri, çalışma komforu düşünülerek beyaz bırakılmış.

Bu binada çalışan insanlar, tüm mekanın enerji veren, dinamik bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorlar.

Giydirme cephe: Hefi Fischer
Yalıtım: Corona
İç giydirme cephe, korkuluk, metal iş: Simetal Formes
Isıtma, havalandırma: Eiffage
Elektrik işleri: Cote
Sıhhı tesisat: Blanchard – Blazquez

Etiketler

Bir yanıt yazın