Yamaç Üzerinde Prefabrike Ev

Şili merkezli stüdyo SAA arquitectura + territorio’nun prefabrike malzemelerle tasarladığı cephesi ahşap kaplı ev General Carrera Gölü’nün kıyısındaki Carretera Austral‘da bulunuyor.

Şili Patagonyası’nın Aysen bölgesi vahşi ve insan varlığına alışkın olmayan kirlenmemiş doğası ile biliniyor.

Amaç, izolasyon, malzeme ve iş bulma zorluğu gibi bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek müstakil bir konut tasarlamaktı.

SAA, beş aylık bir montaj sürecinde inşa edilecek çelik direkler, kirişler ve pencereler ile yalıtımlı yapı panellerinin taşıyıcı strüktürü olan endüstriyel ve prefabrike malzemelerle bir ev tasarladı.

Doğrudan kayaya demirlenmiş çelik ayaklara bağlı kuzeydoğu yönelimli uzunlamasına iki gövde, göle inen tepenin yamacına yerleştirilmiş.

Göle en yakın hacim yaşam alanını barındırıyor ve etrafı, üç tarafı doğal ışık alan bir terasla kuzeye doğru uzanıyor. Güneye doğru çıkıntı yapan göl manzaralı ikinci hacim yatak odalarına giden uzun bir koridoru karşılıyor.

Yerel bina geleneğine göre, dış cephesi doğal ahşap kiremitlerle kaplanmış olan ev, gölün ışığını ve renklerini çekerek, peyzajın ayrılmaz bir parçası haline geliyor.


Etiketler

Bir yanıt yazın