Macar Ulaştırma Müzesi’nin Yeni Binasını Diller Scofidio + Renfro Tasarlayacak

Avrupa'nın en eski ulaşım müzelerinden biri olan Macar Ulaştırma Müzesi, Budapeşte'deki eski tren bakım istasyonunda inşa edilecek yeni binasının tasarımı için Diller Scofidio + Renfro'yu (DS + R) seçti.

İki yıl önce, müze Városliget’te (Şehir Parkı) eski evini terk etti. Macaristan Hükümeti müzeyi, Budapeşte’nin eski bir sanayi bölgesi olan Kőbánya’daki bakım istasyonundaki 7 hektarlık bir alanına yerleştirme kararı aldı.

Geçen yıl, yeni Macar Ulaştırma Müzesi’ni tasarlamak için uluslararası bir grup mimarlık stüdyosu davet edildi. Diller Scofidio + Renfro (DS + R), BIG, Amanda Levete Architects, David Chipperfield Architects, Caruso St John Architects, Lacaton & Vassal gibi isimleri geçerek yarışmayı kazandı. Diller Scofidio + Renfro projeyi yerel mimar Tempannon ile birlikte geliştirecek.

Yeni Ulaştırma Müzesi arazisi, çevredeki ana demiryolu yolları, bulvar, yerel yollar, tramvay hatları, yaya geçitleri ve bisiklet yolları ile şekillenmiş.

DS + R’nin tasarımı, açık hava galerileri, piknik alanı, gölgeli koruluk, kafe, çocuk oyun alanı gibi toplumun kullanımına yönelik ön avlu yaratıyor. Bu ön avlu, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için bir kaçış noktası.

Alandaki en önemli tarihi binalarından biri, 1958 ve 1962 yılları arasında inşa edilmiş Diesel Hall. Bu etkileyici, modern endüstriyel mimarisinin örneği, dokuz paralel neften oluşan geniş bir koridorun yanı sıra, döneminin yenilikçi mühendislik çözümlerini içeriyordu. Her biri yaklaşık 110 m uzunluğunda olan bu nefler vagon, tramvay aracı, otobüs, otomobil ve diğer araçlar gibi büyük ölçekli müzelerin sergilenmesi ve depolanması için uyarlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın